24rodopi.com/Темата+

Коренова система се е развивала в главния водопровод, захранващ над 10 населени места, в продължение на години и се превърнала в тапа.

Това е причината за голямата авария, която остави хиляди жители на над 10 села в Кирковско, за 4 дни. Сред потърпевшите са потребителите в две от най-големите села в региона – Чорбаджийско и Подкова.

Според водни специалисти корен е попаднал вътре в тръбата през миниатюрен пробив и с годините трупал маса, за да се стигне до запушването.

Авариралият участък е в стръмна зона, но днес водоподаването ще бъде възстановено.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/22 12:03

    Значи през такива "чисти" тръби минава питейната вода, която РЗИ задължава детските градини да дават за пиене на малчуганите ни и забранява на майките да носят изворна минерална вода отвън.
    Да не говорим за съдържанието на тежки метали във водата и старите азбестови тръби, през които се опитва да тече горката вода.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/11/22 17:26

      Абе вода от чешмата на запад не пият, само в комунизма беше годна.

      Изтриване
    2. Анонимен8/11/22 09:19

      Вече никой не пие вода от чешмата. Само децата в детските градини. И то по нареждане на ХЕИ

      Изтриване
  2. Анонимен7/11/22 19:34

    Преди години имаше в района на Кърджали построена озонаторна станция, но тя гръмна. От тогава много пари изтекоха но никое правителство не се нае за да се построи .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/11/22 20:24

      Аз си взех озонатор и си чистя с него климатика на колата от разни спори и лоша миризма. По силен е от хлорната вар

      Изтриване
  3. Анонимен7/11/22 19:47

    Майсторите от ВИК запушват дупки по тръбите с дървени заострени колчета. Вероятно накой специалист е запушил някакъв теч по тръбата ,парчето ,което влиза в тръбата се е развило с годините и станала белята.Така работят специалистите ,доставящи ни по гравитачен път една неоправдано много скъпа вода.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/11/22 09:14

    В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ?
    КАКВИ СА ТЕЗИ ТРЪБИ?
    ЩО ЗА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА?
    АМА СЕ УСВОЯВАТ МИЛИОНИ ОТ ОБЩИНИ И ФИРМИ УЖ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВОДОСНАБДЯВАНЕ И ИНФРАСТРУКТУРА

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/11/22 10:36

    Екологична чиста вода с естествен филтър,за такава вода на запад не могат и да мечтаят

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/11/22 18:06

    В кой век живеем ли ? Във века на ЕС и неговите ценности. Нали членуваме в него.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/11/22 19:24

    Към 19.34- Озонаторната работи ,но вместо качествен реагент се купува някакво турско менте и ефекта е нулев.Когато на времето чешките специалисти ,правили озонаторната останали изумени
    от качеството на водата ни ,която е може би най-добрата в Европа????????

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/11/22 20:32

    Не се казва подострено колче а дървена чивия прави се от кавак /топола/ и дупката на етернитовата тръба се запишва с течение на времето кавака пуща корени и гаранция юзде юз тръбата е запушена.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.