24rodopi.com/Общество/Икономика

2 346 лева е общият доход средно на лице от домакинството в страната през третото тримесечие на годината, като се отчита ръст от 21% спрямо м.г. Общият разход пък се изчислява на 2 239 лв., като ръстът там е с близо 24 на сто. Или след всички харчове остават по 107 лева на член от домакинството.

Това сочи анализът на Националния статистически институт (НСИ) статистика като база за проучването е наблюдение върху бюджетите на 3060 домакинства.

В структурата на общия доход с най-висок относителен дял е този от работна заплата (53.3%), следван от доходите от пенсии (34.2%) и от самостоятелна заетост (4.9%).

Данните на статистиката сочат увеличение на разходите във всички категории-от храна, напитки, алкохол и цигари, до облекло, здравеопазване, транспорт, разходи за жилища.

С над 35% се увеличават парите, които отделяме за ток, вода и топло, с близо 30% за здраве, с 25,3% за храна, с 25% за транспорт, с над 18 на сто пък за цигари и алкохол.

Очаквайте в 24rodopi.com: От шивашките цехове в Кърджалийско до стадионите в Катар – роби, роби, роби…

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/11/22 12:54

    Еми да намалят заплатите и да не им остава нищо на хората

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/11/22 19:49

    Ostava moy krastavec

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.