24rodopi.com/Общество/Коментари

„Знаете какви хранителни продукти слагате на масата-с какво качество, нямащо нищо общо с това от миналото. Менте сирене, менте кашкавал, хляб, какво ли още не. Земеделието бе тотално разсипано, за да отстъпи място на промоциите в чуждите хранителни вериги.

Във всеки един сектор е същото. Развиваме една примитивна икономика, в която май всички един ден ще трябва да станат IT специалисти, редящи се на опашки за „акции“ пред молове и хранителни маркети.

Все още има населени места без вода, а някакви чиновници решили да регистрират кладенците на старците по селата. Срокът изтича на 28 ноември. След това-същите се ликвидират за сметка на собственика, който носи и наказателна отговорност. „Регистрацията е необходима с цел защита интересите на гражданите при предоставяне права за черпене на вода в района на съответното населено място и ограничаване опасността от пресъхване на кладенците“.

Това са мотивите, от безумни по-безумни. Сякаш досега някой е защитавал интересите на същите тези хора. Това, което са съградили, трябва да бъде унищожено от самите тях, защото цялата държава оправихме, че до кладенците опряхме.

Май оправихме и всички язовири, а? Половин милиард лева бяха дадени за тази дейност, но парите изчезнаха безследно, а старите язовири заливат села. Други, като „Мъглене“ са се превърнали в гьолове, защото държавата няма сила да ги ремонтира. Сега ще се напълни след дъждовете и ще продължи да тече от прастарата тръба, защото ремонтът пак ще бъде „Времето не позволява“. Стотици декари обработваеми площи ще останат незасети, защото стопаните не могат да разчитат на напояване. Ето как едно нехайство обрича земеделието. Но в същото време държавата заплашва да зарива кладенци в дворовете на старците.  Държава, която няма силата не да построи язовир, а да ремонтира построен от същите тези хора в миналото, сега ща ликвидира и водоизточниците им. В частната им собственост?! Защото трябвало да има регистър?!

Това безумие може да се нарече с една-единствена дума-геноцид над собственото население“.   

Един стопанин от Родопите

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/11/22 12:31

    Така е. Един ден това ще е обявено за престъпление, но ще плащат всички. За глътка вода, за глътка чист въздух, за залък чист хляб. Безумието и алчността на шепа хора съсипват държавата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/11/22 12:33

    Едни правят чешми, други затриват кладенци.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/11/22 12:38

    Да, едни засаждат дървета и гори, други секат и горят. Защо изсякоха дърветата пред Пневматика, а сега и в двора на Монек? Това не е ли престъпление? Не само грозно, но и прашно, мръсно, сянка няма. И птиците ги няма. Само коли по тротоарите и ....безнадеждност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/22 00:56

      Изсичането на горите е една от причините за сушите а не черпенето на вода от кладенците!

      Изтриване
  4. Анонимен23/11/22 12:57

    Срокът за кладенците не е ли удължен с една година?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/11/22 11:21

      Не за три и после ще изгоним тези паразити

      Изтриване
  5. Анонимен23/11/22 13:25

    Ще за ровят на кукуво лято! Данеби да са го правили, КРАДЛИВИТЕ ни политици😡..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/11/22 13:38

    Ще падат глави.!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/11/22 14:22

    Да предположим,че започнат да събират пари след регистрацията на водоизточниците от
    хората.Какво ли ще правят с тези пари!Дали ще ги дават на пенсионерите,децата или
    социално слабите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/11/22 11:53

      Данъка ще е след регистрацията,а парите са за търтеите.

      Изтриване
  8. Анонимен23/11/22 14:31

    Президентът трябва да спре това безумие и да не позволи заравя е на кладенци

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/11/22 19:58

    Нищо не регистрирам, това в двора е скулптура с водно дъно, не е кладенец.

    ОтговорИзтриване
  10. На никой ли не му е ясно,че изчерпаната вода се връща обратно в земята за каква защита става реч.И тея льо.....ни имат стократно по важни казуси за решаване а те се занимават десетки часове(платени от данакоплатеца)за нещо което е по старо от бащите им.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/11/22 07:56

    Нямат никакво право, даже да си помислят, че могат да докоснат кладенците на хората!
    Отделен е въпроса, че това ще се приложи и действа, колкото забраната за пушене по заведенията....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/11/22 10:49

    Като чета коментарите разбирам, че са големи познавачи и смели. Има закон бе, хора. Водата е държавно богатство. Какъв е проблемът да се декларират кладенците. Свикнали сте като депесари да живеете само от кражби, нали? А за незаконната синя зона на Хасанчо, не реагирате. Не реагирате, а той съсипа града и съдбите на хората. Защо?!?! Защото сте пъзльовци и се продавате за две пакетчета макарони срещу изборите!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/11/22 11:58

      Господин познавач на закона, а сещаш ли се че със раждането си на тази планета ,като човешко същество имаш право на всичките и природни богатсва безплатно.Човекът е единственото живо същество на тая планета ,което плаща за вода , и храна.

      Изтриване
    2. Анонимен24/11/22 13:01

      А ти анонимния сещаш ли се ,че тези лешояди са завзели и окупирали всички извити ,минерални и чисти и ни ги продават на баснословни жени,че то и през турско не е било това безумие
      В Добруджа кладенци има по улиците на повече от100м.дълбочина които се ползваха и ползват за питейна вода.мякой от тези търтеи да е копал кладенци.когато пишете първо мислете с това дето е на раменете во

      Изтриване
    3. Анонимен24/11/22 13:41

      Някъде да съм писал, че трябва да се плаща!!! Чети хубаво, а още повече говоря за хора, не за маймуни!

      Изтриване
    4. Анонимен25/11/22 00:52

      Водата и въздуха не могат да се крадът! Те преминават през нас за осъществяване на биохимични процеси и след това се отделят отново в околната среда.Така, че кладенците единствено променят мястото на водата .От под земята я изкарват на повърхноста а от там тя се просмуква обратно под земята или изпарена пада ,като дъжд !Водата може обаче временно да се краде от ботилиращите компании или да се използва за контрол върху хората !

      Изтриване
  13. Анонимен24/11/22 13:53

    Като се избират все едни и същи политици-боклуци така ще бъде. За повечето от тях народа не струва и пет стотинки. Вижте само колко време мина от последните избори и няма все още правителство.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/11/22 20:29

    За къв чемер ги регистрират тези кладенци, след като уж няма да се плаща? За да се намират на работа ли? И за къв чемер ща налагат глоби, та даже и ще ги зариват?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/11/22 23:29

    Абе гърците да не са по умни от нас,там държавата им прави сонди и кладенци,нашите ще зариват. Толупите дето мислят тези правила,шут в гъзъ и вън.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.