24rodopi.com/Регион

Верижна машина се очаква да тръгне днес към зоната на пожара в Кирковско, за да направи горски просеки и пътища, по които до горящите терени да стигат коли на „Пожарна безопасност и защита на населението“. Припомняме, че гасенето на този етап се извършва с гръбни пръскачки, а доброволците използват гребла, лопати, кирки.

"Чакаме тежка машина от друга област, която да направи просеки и пътищата, които до момента не са чистени. Това трябва да се направи, за да може при нужда пожарни автомобили да пресрещнат пожара, ако вятърът не спре", заяви пред наш репортер Бисер Николов, заместник областен управител на Кърджали.

Заради вятъра и дима военният вертолет не е достатъчно ефективен. Ако и днес условията са лоши, ще се разчита само на наземна сила и техника.

Огненият фронт по билото в района на връх Вейката достигна 20 километра.

Всички се надяват днес в района на пожара да завали. Прогнозите са за дъжд в районите на Кирково и Комотини.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/11/22 09:25

    Ако бяха поискйли помощ от Тюркийе пожарът отдавта щеше да бъде изгасен, и щяха да бъдат спасени много декари гора. ФесоветеТюрките рзполагат с 5-6 големи 5-6 големи специални пожарни самолета, които за нула време можеха да приключат с този пожар.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/11/22 10:23

      Tipichno elementarno mislene na edna bılgarska Raya....ste iska pomost no ste naricha tia koito go upravliavali 500 godini fesove na takiva daje v dajdoven den kapka voda ne zaslujavat ey takiva kato teb v bulgaristan nema da ima upravia....

      Изтриване
  2. Анонимен6/11/22 09:30

    От 15 дена се знае, че огъня идва, сега ли се сетиха да правят просеки?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/11/22 18:48

    Не се притеснявайте още 4 или 5 дена ше гори после нема кво да гори щото всичко ше е изгоряло

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/11/22 23:33

    От 15 дни се знае, но нали имаме много "компетентен" комисар-пенсионер Заимов питатите него! Некадърник

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.