24rodopi.com/Регион

За първи път Община Ардино е удостоена с престижната награда „Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа през 2022”. Отличието бе връчено на кмета на общината инж. Изет Шабан по време на церемония в рамките на форума „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“. Организатор на събитието, което се проведе във Велинград, бе Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Във форума участие взеха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, представители на Националното сдружение на общините в Р. България, представители на МРРБ, на Съвета на Европа.

„Това отличие е за добрата работа на цялата общинска администрация.

За мен тази награда означава още повече отговорност и мотивация да се придържаме към принципите на добро и прозрачно управление. Удостояването с престижната награда на Съвета на Европа е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление“, сподели кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

Отличието заслужиха общо 22 общини. Освен Ардино  наградени са и общините Банско, Берковица, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърбица, Тетевен, Троян и Търговище.

Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво се присъжда за период от две години. На кристалния приз – дванадесетостен, са гравирани 12-те принципа за добро управление на Съвета на Европа: честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство; отчетност.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/11/22 13:50

    a video ot razlichni naseleni mesta s kachestvata na ulicite, trotoarite, ozeleniavaneto, mesta za otdih, recyclinga na otpadaci, mesta za igri, mesta za hobby, cultura...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.