Нико Ников/24rodopi.com/Коментари/Политика

Депесари, достаджии, че даже и гюленисти имаше на приема на Генералното консулство на Турция в Пловдив за Деня на републиката. Само Лютви Местан го нямаше.

Голямата надежда на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (АКР) за пробив в българската политика, любимецът на някогашния турски посланик Сюлейман Гьокче – Лютви Местан, вече не е желан в Анкара, не го канят и в турските дипломатически представителства у нас. В същото време откъм Анкара текат едни такива локумени анонси и порции хабер за „дясната ръка“ на Местан, за „лявата“ му, за други от бившето му обкръжение. С пазарлъци се уреждало връщането в ДПС на Бахри Юмер, Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов.


Защо? Каква е файдата за управляващата партия в Анкара от този ход? Какво ще спечели ДПС? Какви са дивидентите за турския етнос в България от тънките сметки и странни маньоври?

Важни въпроси, на които нито някой ще отговори, нито може да отговори.

Всъщност, началниците на лицата от трансферния списък „Аман, вземете ги тези отново в ДПС, но да не останат на село!“ трябва да имат обяснение и за друго глождене, за едно друго саморъфане за провала на стратегията за заличаване на ДПС и раждането на големия ДОСТ. А той гласи: Защо „мозъчният тръст“ на ДОСТ от Анкара през Пловдив до София гарантираше, че всичките 7 общински кметове в Кърджали ще тръгнат след Местан, но той бе подкрепен едва от кмет и половина?


В крайна сметка, защо се провали проектът ДОСТ? Разбира се, заради лош кастинг. Събра се дружина, в която преобладаваха тези, които ден и нощ пресмятаха какви пари ще бъдат отпуснати за преодоляване на 4-процентната бариера и какъв е шанса за една предизборна кампания „да си оправя живота“. Парите бяха за 7-8%, а постигнатият резултат – едва 3 на сто.

Луди пари за типове без харизма (в селото на единия от зам.-председателите имаше само 8 гласа за ДОСТ), без качества да поведат хора след себе си, твърде ограничени и като еспертиза, и познания, за да паснат на анкарския фундамент за създаване на лидери в различните сфери на живота.

Тази работа с ДОСТ нямаше как да се случи с доноси, интриги и тактика „Който не е с ДОСТ, е с Фетхуллах Гюлен“, няма как да донесе позитиви. Ако ще към партийната каса да са насочени 20 милиона лева и на заключителния концерт да пее мегазвездата Мустафа Джеджели!

Всъщност, 3-ма от доносниците, "съавтори" на оня списък със 160 турци от България, на които им бе забранено да влизат в Турция, защото не са преминали в ДОСТ, щяха да се задавят с кюфтетата на приема на турското консулство. Точно както изброените горе лица, които ядоха големите кюфтета с Местан, а сега... само Лютви е виновен!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/22 12:33

    Истинската партия на турците беше ДОСТ но мафията и статуквото толкова се уплашиха че даже предизборни митинги забрави да проведе депесе беше смачкан на изборите в Европа и Турция от ДОСТ и в България по селата гласовете вървяха 50:50 но не можеше истинска партия за защита правата на турците в България не трябваше да влиза в БГ парламент ,127 хиляди бяха признатите гласове за ДОСТ а непризнатия и фалшифицираните бяха може би към 50 хиляди,и резултата сега е че ни представлява мафиотска организация депсе

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/11/22 18:48

      Ах заваллъ !

      Изтриване
    2. Анонимен9/11/22 18:49

      В село Островец, родното село на Местан, ДОСТ имаше само четири гласа !Заваллълар !

      Изтриване
  2. Анонимен9/11/22 15:02

    Този с каскета не беше ли същият дето се целуваше със Сергей Станишев на Орлов мост в гр.София преди време. Голямо шоу беше.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/11/22 20:16

    Тези предатели върнат ли ги в ДПС, много депесари които и сега умуват, няма вече да гласуват за ДПС

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/11/22 20:22

    Повръща ми се от това!
    Коджа кафалията иска пак да седне на софрата. Ако го върнат, много хора вече никога няма да гласуват за ДПС! Това е разложение. Това е началото на края. Хубаво е добре да се помисли много хубаво!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/11/22 20:32

    Лютви Местан в неговото си село за него имаше пет гласа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/11/22 20:40

    Човека с каскета беше сериозен, стойностен, качество, качество, качество! Оригинален парламентарист!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/11/22 08:42

    Ако ги върнат, те след известно време ще бъдат съперници (неудобните) на сегашните "лидери " в партията. Със сигурност ще има постоянен и сериозен отлив на гласове от "партията", защото на хората ще им е писнало и от сервирането им на постоянни "парашутисти на лидери" по места .........

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/22 12:52

      Абе да ви е ...ба...депесето мафия гладници,на пазара милата партия депесе направи от поляна паркинг който иска да паркира 2 лева

      Изтриване
  8. Анонимен10/11/22 12:54

    Партия на завалиите и офцете
    партия депсе

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/11/22 18:00

    кой ял ял ,га ядоха кюфтаците заедно убаво беше интереса клати феса.турците да му мислят ,че никой за нищо не ги пита ,ама и те не питат само юруш на избори.не разбират ,че са ползвани и използвани

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.