24rodopi.com/Регион

Служител на „Горубсо-Мадан“ поиска 800 000 лева обезщетение от дружеството след трудова злополука. Мъжът паднал от мост, предназначен за вагонетки, като вследствие на това получил парализа на долната част на тялото.

Инцидентът станал след като работникът приключил смяната си и тръгнал към паркинг, където бил автомобила му, за да се прибере, съобщават колегите от 24smolian.com.

Дружеството оспори иска с мотив, че служителят си е тръгнал с 35 минути по-рано и не е трябвало да минава през този участък. Той обаче не е бил обезопасен, нямало е и забранителни табели, а постоянно е ползван от служители. Мъжът пък си тръгнал по-рано с колегите си след разрешение от началник-смяната поради приключване по-рано на възложените дейности. „След като лицето е живо, съществува и възможността за положителна промяна в състоянието му“, бе друг от мотивите на адвокатите на компанията, разработваща мините в Мадан..

Аргументите на дружеството бяха оборени, а съдът прецени, че работодателят трябва да плати 150 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди, както и 33 хил. лева за имуществените.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/12/22 16:58

    След като "приключил работа" това не се е случило по време на работа затова няма правото на 800 Бона а и всички със сигурност знаят че преминаването от там е рисковано и забранено колегите му ще са на неговата страна защото във иска стоят 800 бУна ако спечели ще почерпи всички затова казват че няма никакви знаци адвокатите на фирмата имат правото сега фирмата да обжалва и да иска парите обратно защото той иска на бърза ръка да стане богат...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.