Трудните времена раждат силни личности, а при нас едни, дето все по мекото…



Нико НИКОВ/24rodopi.com/Коментари/Политика

Нещо от Йордан Соколов е взел номинираният от „Промяната“ за проекто-премиер Николай Денков, но ми убягва. Все разлики откривам, но съм в търсене на пробива. Сигурен съм, че голямата прилика я има.

Пускам телевизора, а по новините говори Денков, но в ушите ми Йордан Соколов…

*

Нищо, че артък много хора у нас коментираха лакираните нотки на Йордан Соколов, бившият вътрешен министър и председател на 37-мото Народно събрание беше стойност в българската политика. Вярно, че зад него бяха СДС и Иван Костов, в най-силните си години.

Академик Денков има отзаде си „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков. Сиреч, в момента това е слаба подкрепа. Но пък академикът има друг стил – любимец е на външни фондации и на бая партии. Бил е и служебен министър, и такъв в кабинета „Петков“, а като зам.-министър е трупал стаж при Бойко Борисов и Меглена Кунева.

Академик пък стана по време на последното си министерстване. Което по тези ширини буди доста въпроси. И не е чудно защо хората си ги задават. Но това хем е друга тема, хем и не точно.

*

При Соколов имаше меко и благо говорене, но пък в политиката пипаше твърдо. При Денков усещането е за нонстоп меко, което е обратно на това, за което гласуваха българите на 2 октомври. Сиреч, вторият мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 48-мото Народно събрание няма да мине.

Обикновено трудните времена раждат силни личности. Които пък да ги направят в бъдеще лесни. Засега при нас остава усещането единствено за меки персони, които са минали по лесното, а не спират да говорят за „бедите, кризата, спасяването“. Но някак си не могат да спечелят доверието, че именно те са силните, които ще успеят. Да не говорим и, че подобна лексика звучи на моменти като самопризнание за собствения провал. Защото най-елементарният въпрос дори от най-елементарната електорална единица е този „Довчера бяхте в кухнята, това ли сготвихте, че днес казвате манджата е скапана, ще се изтровим, трябва нова?!“.


На снимката: И Фейсбук е на вълна... ще мине ли Денков!?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/22 11:19

    Кученцето, може би ! И мерак да е на пост с бодигарди.Така де, да опикават кучето !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/22 11:34

    Взел си е очилата. За да вижда света, като него по-ясно....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/22 14:21

    Той поне Йордан Соколов заедно с Катето Михайлова идваха често в с.Колоянци.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.