24rodopi.com/Общество

Един век живот е събитие, което носи гордост и уважение.

Такова събитие днес в община Крумовград е вековният юбилей на единствения жив ветеран от Отечествената война Юсеин Мехмед Мемиш от с.Малък Девесил.

Дядо Юсеин е роден на 5 януари 1923 година и е първият столетник в рода си и най-възрастният жител на община Крумовград.

За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник се събраха деца и внуци. Специални поздравления и пожелание за здраве рожденикът получи от кмета на община Крумовград – Себихан Мехмед, която му поднесе поздравителен адрес, букет цветя и подаръци – торта и телевизор.

Юсеин Мемиш се радва на голямо семейство – 5 деца, 10 внуци, 16 правнуци. За своите 100 години живот дядо Юсеин е видял много. Останал сирак на 13 г., сблъскал се с трудностите на живота. Трудолюбив, мъдър и с много борбен дух. Помни доброто, помни трудните военни години, лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкият живот.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus5/1/23 15:28

    Страшната война още не е започнала, Тепърва предстои.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.