24rodopi.com/Темата+

Днес е поредното заседание по делото за загиналото 6-месечно бебе на пътя за „Маказа“, по което обвиняеми са Лютви Местан и Юсеин Ахмед. Петорната автотехническа експертиза за тежката катастрофа край Загорско вече е готова.

Подсъдими по делото са Юсеин Ахмед и Лютви Местан, които са предадени на съд за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. трето от Наказателния кодекс - причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие на 14 април 2019г. на кръстовището на главен път I-5 и пътя за с. Загорско, общ. Момчилград.

Подсъдимият Юсеин Ахмед е предаден на съд  за това, че при управление на лек автомобил нарушил правила за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Лютви Местан, е извършил пътно-транспортно произшествие, като не се движел възможно най-вдясно на платното за движение, не е намалил скоростта и в случай на необходимост не е спрял, когато е възникнала опасност за движението, движел се е с превишена скорост от 122 км/ч при максимално допустима 90 км/ч, навлязъл е върху „остров“ с налична пътна маркировка, не е осигурил всички условия за безопасно превозване с обезопасителни колани на шестмесечното си дете, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта му - престъпление по чл. 343, ал. 1, 6. „в" във вр. с чл. 342, ал. 1, предл. 3-то от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Лютви Местан е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г.  при управление на лек автомобил нарушил правила за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Юсеин Ахмед е извършил пътно-транспортно произшествие, като при подхождане към кръстовището на път за с. Загорско към главен път I-5, извършвайки маневра завиване наляво и навлизане на път с предимство, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на шестмесечната Еджрин Ахмед, пътник в другата кола - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в" във вр. с чл. 342, ал. 1, предл. 3-то от Наказателния кодекс.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/1/23 08:04

    Ще получат по 1-2 години условно. Най тежкото за Лютви е че убитото дете е внук на най добрия му приятел от казармата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/1/23 08:18

    Че вие сте по добри и бързи от съдията бре !Да бяхте издали и условните присъди !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/1/23 08:18

    Че вие сте по добри и бързи от съдията бре !Да бяхте издали и условните присъди !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/1/23 12:56

    В казармата беше агент на ВКР.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.