24rodopi.com/Общество

Големият музикант Иво Папазов-Ибряма ще получава пожизнено по 700 лева на месец. 

Това решиха народните представители, които гласуваха предложението на Министерски съвет за предоставяне на държавна парична награда за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата и изкуството.

Предложението бе внесено от министъра на културата на основание Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

То бе прието със 195 гласа „За“ и един против.

Роденият в Кърджали български музикант е със световна известност. Повече от 45 години той свири на българска и международна сцена със своя оркестър и е един от най-големите световни изпълнители на фолклорна и джазова музика. Носител е на огромен брой престижни награди, като последната, от 2022 година, е специалната артистична награда на най-големия фестивал на световната музика Womex в Лисабон.

На снимката: През декември Иво Папазов получи почетен плакет на Народното събрание

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/1/23 10:39

    ТОЗИ ЧОВЕК КОЛКОТО ПАРИ Е ИЗКАРАЛ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОУМЕЕТЕ.БЕЗ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ А КАТО ОТПЛАТА НА ДЪРЖАВАТА - ПОЖИЗНЕНА ПЕНСИЯ.НЯМА СПРАВЕДЛИВООСТ.ТОВА Е ПРИЩЯВКА НА ДРУГИЯ АРТИСТ-ИГРАЕЩ РОЛЯТА НА БОХЕМ С ИМЕ ВАЖДИ РАШИДОВ.ТОВА Е НЕГОВА КАПРИЗЩИНА ЗА ДА ПОКАЖЕ КОЙ Е ТОЙ КАК СЕ ПРАВИ ПИАР НА ЧУЖДА СМЕЕТКА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/1/23 10:57

    Берзродеца заради театъра да го лишим от почетно гражданство на града. Подписка. Нещо придобито, да го унищожиш. Селянин с комплекси.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/1/23 16:45

    Сигурно няма имоти и пари в банката на негово име и си е прахосал спечеленото, иначе от къде 700 лв. пенсия да му дадат?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/1/23 17:55

    Никой не оспорва заслугите на този прекрасен музикант. Но какви са тези ежемесечни, че и пожизнени награди?!Прилича на предизборна акция.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/1/23 23:14

    Лично аз писах на президента Румен Радев! Да помогнат на ИВО ПАПАЗОВ - ИБРЯМА да изживее старините си достойно и почтено! Направил е толкова много за България и Българската народна музика. Той остана да живее тук в родината си. А бе хора разберете че живеем във едно време със съвременния Орфей. В Целият свят го признават, уважават и почитат! Какъв е този егоизм и омраза към всичко и всички. Колко Ибряма имаме,колко още ще живее с тези болести, които има? Замислете се. Роденият във Джебелското село Вълкович и покорил света майстор виртуоз кларнетист заслужава много повече. Макар и да не са го поканили до сега в родния Джебел! Никой не е пророк в собственото си село! Щом се нуждае от тази помощ значи не е откраднал нищо освен сърцата ни....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/1/23 12:28

    Комунизъм за заслуги

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.