24rodopi.com/Политика

За 23 април ще организираме изборите без стрес, 2 април обаче е възможна дата. Това обясни пред БНР Цветозар Томов, който е заместник-председател на ЦИК.

„Проблем би било, ако се избере датата 26 март“, каза членът на Централната избирателна комисия. Томов обясни, че трябва да се осигури хартия за около 10 хиляди секции.

„Предоставянето на 30 хиляди хартиени ролки за изборите е доста луксозен вариант. Може да се справим и с по-малко. Ще работим с оглед на датата, която ще определи Румен Радев. Ще направим всичко възможно да има достатъчно резервни ролки. Всяка от тях съдържа около 60 метра. Значение ще има и броят на регистрираните кандидати. С 60 метра могат да гласуват около 200 души. Ще направим така, че всеки българин, желаещ да гласува машинно, да може да го направи“, каза Томов.

Тридневният Рамазан Байрам тази година започва на 21 април, в неделя – 23 април, е последният ден от свещения празник за мюсюлманите.

Рамазанските пости започват на 23 март.

Предстои да подготвим избори при доста съществени промени в изборните технологии, отбеляза още Томов.

„Може да има подводни камъни. Още сме в началото. Предстои да вземем решение относно многомандатните райони. Официалните резултати от преброяването са известни. Преизчислените мандати ще бъдат едно от първите неща, които ще свърши комисията. Това също ще се отрази на работата по места“, каза зам.-шефът на ЦИК.

Теоретично е възможно да се гласува само на хартия, призна той и подчерта: „Този шанс е малък. ЦИК ще направи всичко, за да няма такъв вариант“.

БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

Става ясно, че не се събра мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Поради тази причина връщам третия мандат, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Искам да ви поздравя за усилията, които положихте за съставяне на редовно правителство в една много трудна политическа обстановка, но явно и този път тя не намери разрешение и отиваме на поредните предсрочни избори, каза президентът

Радев информира, че днес от 14 часа е поканил ЦИК, за да даде повече информация за готовността за престоящите избори. "На базата на на тази информация ще взема решение за разпускане на НС и датата за следващите парламентарни избори", каза още държавният глава.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/1/23 09:54

    С няколко думи искаш да кажеш като са дошли да гласуват ватандашите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/1/23 12:14

      Омръзна ни с Вашите избори, и празника ни пак искате да резилите, ама тоя пътна ше гласувам

      Изтриване
    2. Анонимен24/1/23 15:42

      Аферим

      Изтриване
  2. Анонимен24/1/23 10:46

    Açlar doymadılar. Türkiyeden geliyorlar toplamaya sadece.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/23 10:58

    Поне научих кога е байрама

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/1/23 15:44

      Байряма е всяка събота, обаче пари трябват.

      Изтриване
  4. Анонимен24/1/23 16:17

    Предлагам да се промени поне веднъж деня на изборите да е събота хем неделя не еработен ден И изборите да са на 1 април нали ни лъжат поне ще сме квит иние ще излъжем за кого сме гласували хахахахаха

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/23 16:39

    Меси Президент

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/1/23 19:37

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/1/23 19:37

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/1/23 19:56

    Много умно !!
    Едни късат Кораана , а други се стягат за избори за Байрама !!
    Ерджан ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.