24rodopi.com/Общество

Възрастна женица се движи бавно по пътя към селото си. Товарът й е ценен. Сухи дърва, намерени наблизо. Родопчанката слаба, суха наглед, но не се предава от тежестта им.

Това е обичайната картина по селата. В същото време пореден камион извозва дървесина между родопските села Пеньово и Дъждовница.

Зимата все още е милостива към хората в Родопите. Високи температури във всяка част на планината. Топлото време и заредените мазета още през лятото в градовете пък, явно се оказаха причината цените на дървата за огрев да паднат. Около 380 лева струва тонът към момента, посочват служители в пунктове за продажба. Цената през есента достигна 450 лева за 1000 килограма нацепени. Заговори се дори за още по-голямо поскъпване. Горивата обаче започнаха плавно да се спускат надолу по ценовата скала, а същото се случва и с дървения материал.

„Заредени сме, има, цената падна, няма да има недостиг“, категорични са в пунктовете.

„Поиграха си с нервите на хората, търсенето бе голямо заради кризата, несигурността в цената на тока, та затова купихме от скъпите дърва. Дали пък умишлено не бяха увеличени?“, е честото размишление по темата в градовете в региона.



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/1/23 16:04

    Цените ги увеличиха фирмите а горските стопанства ограничиха населението от сечищата за да печелят повече фирми.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/1/23 19:08

    Това са дърва по селски, за това са толкова скъпи. Сега е на мода ако е по селски: Дробчета по селски, салата по селски, кавърма по селски, кисело мляко по селски, селски хляб, баница по селски, и пр.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.