24rodopi.com/Коментари/Общество 

Президентът Румен Радев връчва днес втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната". Номиниран за премиер от втората по численост парламентарна група е акад. Николай Денков. Той ще получи папката.

В следващите 7 дни ще видим 49% мъка и 51% сметки.

 

Кирил Петков и останалите от „Промяната“ мечтаят да се случи кабинетът „Херо Мустафа“ с министър-председател Николай Денков. Мечтаят, защото няма как в рамките на този парламент да мине стратегията на бившия премиер Кирил Петков.

 

Бойко Борисов вярва, че досегашните му ходове са възприети от българите като правилни. Че той е този, който може да спре мигрантския поток за 24 часа и да свали цените на горивата с левче, че искал на всяка цена да направи правителство, подавайки ръка към всички играчи в 48-мото Народно събрание, че… Истината е, че Борисов иска нови избори, на които да спечели около 80 депутатски кресла.

Лидерът на ГЕРБ има и кошмари - от Брюксел до Вашингтон му извиват ръцете да подкрепи третия мандат, а той се съгласява, а напролет всички минуси от експеримента се прехвърлят на ГЕРБ.

 

Мустафа Карадайъ смята, че следващите парламентарни избори ще бъдат на 26 март, а неговият отбор ще постигне забележителен резултат – над 40 депутатски мандата и почти сигурно участие в следващото правителство.

 

Костадин Костадинов от „Възраждане“ го играе „так-так“ и „бетон“. Сиреч, каквото е имало да казва, го е изрекъл и не смята да се измята.

 

Тези от „Демократична България“ просто искат тези, които им дават насоките, да командват и останалите в 48-мото НС.

 

Корнелия Нинова си е просто Корнелия Нинова. Много говореща, но и много бутаща БСП към пропастта.

 

Стефан Янев и още 11 от „Български възход“ мислят със заплатите си и катастрофиралия им обществен имидж. При нови избори „Възходът“ ще падне до 2,5%, т. е. политически труп.

Всъщност, дали с втория или третия мандат, до края на този парламент е възможен само кабинет "Херо Мустафа".

Ние ги избираме, те ни будалкат!

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/1/23 10:48

    Член съм само и единствено на една българска партия,не ДПС. Етническия ми произход е турски.Винаги съм казвал, че на този етап, за родния български политически живот ДПС е естествена и неизбежна необходимост до скоро, вече не толкова необходимост за самите турци и другите малцинства,защото първоначалното зачатие е отклонено. Омразата, агресията на някои сериозни политически елементи/Атака, НФСБ идр/припознавайки ДПС като турска, етническа, мобилизира електората, турците от опасността, от инстинкта за самосъхранение на тяхната ИДЕНТИЧНОСТ.Търсенето на АЛТЕРНАТИВА на ДПС - НДПС, ГЕРБ, ДОСТ идр. от турците е безспорен факт.Но къде е родната, мъдрата, богатата на идеи и опит столетница лявата БСП,мнозинството от тези хора по рождение са леви, нищо общо няма Айше абла и Хасан ага с либераизма.Защо БСП не отваря сърцето и вратата си към тези достойни чеда на майка България? Кога БСП ще излезе от етническото и ще бъде в час с българското гражданско, демократично и обединяващо българската нация? Сериозна част отТурците отдавна преодоляха етническото , а родните политици извън ДПС, все още нямат тази нагласа и сила. Затова ДПС има реален шанс за 40 депутати, не защото са толкова силни, а защото другите партии са болни, не слизат на земята, на терен да прегърнат равнопоставено достойния амуджа и йенге!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/1/23 12:01

      Ей това да го знаят
      До като има разделение на етническа партията се знае за коя гласуваме

      Изтриване
  2. До 10:48
    Сигурно си член на партия АТАКА, познах ли, а ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/1/23 22:40

      На БСП...

      Изтриване
    2. Анонимен8/1/23 09:38

      Точно така на Кърмъзъ мирише.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.