24rodopi.com/Общество

Красив спортен бар. Масите пълни. Компании, чаши с бира се надигат. Мач върви по телевизорите… 

Но нито една усмивка по лицата. Нещастни физиономии. Някои си зяпат телефоните. 

„Разгледах ги внимателно, преброих ги-54 души. Не видях и помен от щастие по израженията им. А са заедно, с приятели, но тъжни. Сякаш самотни, а само аз съм сам в заведението. Но пък се чувствам щастлив. Докато си бях у дома, винаги бяхме щастливи на масата. Имаше разговори, смях, препирни дори, но всичко това са емоции. Тук е тъжно, наистина“.

Размислите на един гурбетчия от Родопите, споделени пред 24rodopi.com, докато пие бирата си в бар в Германия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/1/23 09:09

    Знаеш ли защо там няма на кой да се покаже,че е от чужбина всички го познават като мияч,перач общак,и разни си там робски занаяти,а пък като дойде в България която не си я обичам става Боса често за един месец взел си някаква ламарина на лизинг смешници колкото си искаш

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/1/23 16:20

      Ти никога няма да имаш нещо собствено ще гледаш някой гурбетчия да дойде да те черпи

      Изтриване
  2. Анонимен7/1/23 09:10

    Сега ще ни убеждавате и че германците са нещастни ли хахаха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/1/23 10:11

    Чак пък всичките тъжни? Презадоволени германци, в тоя бар почти всички не се познават освен тези от една маса, пият си бирата и ще се прибират чин но в къщи и не се интересуват като в Бг, а бе кой е тоя от тази маса дето е седнал там като нас в Кърджали и Смолян

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/1/23 10:30

    Не успяли да се уредят с някоя скатана служба по край партията, така ще е.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/1/23 11:25

    Taka e na gurbet. Elate si vav Balgarıa. Tuk e veselo.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/1/23 14:58

    Според вас сигурно са щастливи само хората които се напиват до припадък и играят кючеци въфху масите. Немците имат по различни начини на забавление. Според мен гурбетчията от статията е най-големия нещастник в заведението.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/1/23 15:21

    Щастието е състояние на чувство за благодарност и душевна пълноценност. Когато го няма това чувство, няма и щастие. Липсват им също нашите песни за маси, срам ги е да въртнат един гюбек. Пусни им другия път Радка Пиратка или пък Дар от Съдбата от Жоро Любимеца. Ай на здраве!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/1/23 16:29

    Щастливият немец не ходи по баровете.Той е на работа следващия ден.Не може
    да гуляе в бар до късно.Тези там са опияни.Не знаят на кой свят са.Безделници,
    като теб.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/1/23 17:43

    Позволил си някой си, веднъж една бира в заведение и направил гениално задълбочено заключение. Ей за такъв повърхностен плиткомислещ човечец цяла новина скалъпили.

    ОтговорИзтриване
  10. Tozi sas rasmislite kakvo razbira pod 6tastiye (radka piratka)ili 6 bez deset 4e pravi zaklu4eniya koy 6tastliv koy tagen...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/1/23 12:07

    Начина на мислене на германеца,не като на балканеца.Хората пият една бира за удоволствие,не като нашите да пият до припадък и да вдигат врява.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/1/23 20:30

    Horata sa kulturni .Ne diveqt sled vtorata rakiq,kato nashite indeanci.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/1/23 20:33

    Германеца си позволява ,който ходи на работа,само в петък и събота кнайпе т.е.кръчма.Той знае ,че в 6.00 часа най-късно трябва да е станал за да отиде да работи.Говори се тихо и се говори на масата за гешефти.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.