24rodopi.com/Образование

„Директорът не разрешава налагане на санкции заради делегирания бюджет и отлив на ученици“.

Това твърдят близо 58 на сто от учителите, участвали в анкета на синдикат „Образование“ относно налагане на наказания на ученици.

69,2% отговарят „Не налагам санкции на ученици, защото процедурата е бавна и мудна", а 63,5% от запитаните смятат че: "Нямаме практика да налагаме санкции, защото процедурата е тежка и безсмислена". 53,5% твърдят: "В нашето училище нямаме практика за налагане на санкции, защото ефектът е нулев".

На въпроса: „Кой, според Вас, е основният елемент, който затруднява налагането на санкции“?, 71% от участниците отговарят „Неуважителното, понякога скандално, отношение от някои родители“.

Обект на анкетата е ефективността  при налагането на санкции като инструмент за обща подкрепа към учениците. Националното изследване се проведе в рамките 10 дни и в него са участвали 2890 педагогически специалисти и заинтересовани.

86,7% от запитаните смятат, че процедурата за налагане на санкции трябва да бъда олекотена. Това недвусмислено показва, че на практика този инструмент за подкрепа не работи, посочват от синдиката.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/23 16:37

    С образованието в България отдавна е свършено.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/23 16:37

    С образованието в България отдавна е свършено.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/23 19:29

    Така ще е защото повечето ръководители изгониха кадърните и можещите , тукашните можещи ги изгониха от партиите си Те не искат конкуренция ,техните деца в момента учат в чужбина и ще идват след години пак на власт

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/1/23 20:45

    Записват се ученици, ходят не ходят на училище не ги бърка, получават заплати на база записани ученици. Какво образование, какви пет лева?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/1/23 21:00

    Санкциите трябва да са за родителите. Децата нямат вина. Всяко отсъствие НЕ по здравословен проблем, трябва да бърка в джоба на родителя и да пълни бюджета на училището. Тогава ще видите що е то МОТИВАЦИЯ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/1/23 23:33

    Видяхме ги ние партийните можещи. Кога станаха ръководители, кога се научиха да бъркат в кацата с меда.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.