24rodopi.com/Политика

Не връщането на хартиената бюлетина, а преразпределението на мандати по избирателни райони е било по-належащо при промените на Избирателния кодекс. Във Видин един депутатски мандат се печели с 6 000 гласа, а в Кърджали – с около 13 000. Това ще се повтори и на предстоящите парламентарни избори, а кърджалийци определено искат повече свои представители в парламента.

В 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район трябва да има не 5, а 6 мандата за народни представители.

Това коментираха пред журналисти в Кърджали зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев, който водеше листата на „Продължаваме промяната“, и вторият в нея – кърджалиецът Георги Чепишев.

Минчев е готов отново да поведе листата на ПП в 9-ти кърджалийски многомандатен избирателен район. На последните парламентарни избори, състояли се на 2 октомври 2022 година, за нея гласуваха 5 072 избиратели в 7-те кърджалийски общини.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/23 19:30

    Защо водача не е примерно Чепишев или местен някой друг?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/23 20:50

    Ай стига бе, избирателните списъци са със стотици хиляди повече от официалното и от реалното население. Посмали Манго - депутатите, там е истината и оправията.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/23 21:28

    Тия двамата няма ли кой да ги попита, но и да дадат отговор с какво помогна тяхната партия като управляваше страната на пострадалите от природното бедствие в района на карловският район и къде отидоха 9 млр. лева народна пара за 9 дни. Ако имат смелост и българско достойнство ще дадат отговор.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/1/23 22:45

    Не може кандидат депутат от Кърджали да бъде водач на листата, софиянеца кандидат какво ще прави на неизбираемо място а другарки и другари ДАЙТЕ ЗА ДА ДАДЕМ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/23 08:23

    Нормални ли сте? При 6 мандата означава 5 за ДПС. И 5 са много

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/1/23 22:07

      Два мандат стигат на Кърджали

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.