24rodopi.com/Общество
Спасението не е на дъното на чашите, а успехът не е късметът в баницата. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор. Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не в спасение поединично, а за възхода на цялата нация.
Това отбеляза президентът Румен Радев в новогодишното си слово.
Изпращаме още една година, изпълнена с кризи и предизвикателства, заяви държавният глава.
И още от словото на президента:
Година, която постави на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите в общия ни път напред. Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата.
Но именно в моментите на изпитание, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение. За да ни върне вярата, че България ще пребъде.
Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца.
Затова в днешната тържествена нощ нека не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е късмет в баницата. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор. Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех.
Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България. Защото никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг.
Силно се надявам, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България.
До сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни.
Скъпи съотечественици,
Броени секунди ни делят от Новата 2023-а година. Нека си пожелаем тя да донесе мир. Да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето. Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят.
Вдигайки чашите, нека благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света.
Нека Новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие!
Да ни е честита Новата 2023-а година!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/1/23 09:32

    С тези плужеци в парламента няма да се измъкнем от кризата скоро.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/1/23 10:05

    Уважаеми г-н Президент, надяваме се, че през 2013 г. ще се освободиш от политиката на разделението и ще ни водиш към обединяването ни като българска нация и турци, цигани, помаци, арменци идр. малцинства. Не назначи в твоите четири служ. правителства нито един български турчин, нито един гражданин, чедо на България с турски произход в президентството. Върни се в историята, дори при соца Т. Ж. за мезе слагаше някое турско име на видно място. А ти и твоите съветници....?!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/23 19:11

      Къде толкова акъл в него ! Той ги мрази !

      Изтриване
  3. Анонимен1/1/23 11:23

    Това лице раздели нацията,а сега призовава да се обединим.Вдигна хилавото юмруче,а всички го видяхме като боздуган и хукнахме след него.Е това е резултата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/1/23 11:46

    Спаднал му юмрука !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/1/23 11:50

    Надяваме се,че няма да има съмнения....... РОДИНАТА НИ Е БЪЛГАРИЯ!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/23 17:35

      Колкото и да им се иска на самозваните политици,
      българската нация не е етнонация. Така се е развила историята, че ние сме гражданска нация на всички – българи, турци, помаци, евреи, арменци, белоемигранти…и всички онези, които пристигнат като бежанци и легализират статута си.

      Изтриване
  6. Анонимен1/1/23 14:08

    ВДИГНАТИЯ ЮМРУК НИ ДОКАРА КИРЧО И КОКОРЧО .......И ИНФЛАЦИЯТА .....А. ЧЕСТИТО ВИ....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/1/23 14:09

    Най неуспешния президент

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/1/23 14:11

    ПРИ РЕЧТА МУ....СПРЯХ ЗВУКА НА ТЕЛЕВИЗОРА.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/23 19:13

      Аз излязох на балкона !

      Изтриване
    2. Анонимен1/1/23 19:13

      Аз излязох на балкона !

      Изтриване
  9. Анонимен1/1/23 14:17

    Муньо разединителя........

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/1/23 14:24

    Към 11:23 икъм 11:46 много сте прави точно това се случи ...ТОЙ ,КИРЧО,КОКОРЧО,СЛАВИ,ПИНОКИО СА ВИНОВНИ ЗА ИНФЛАЦИЯТА ....И ПОЛ.КРИЗА.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/1/23 15:37

    Заобича янките след академията в САЩ ! Краварите умеят да вербуват и украинските националисти със свастики си имат приятел в Бългэрия.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/1/23 16:55

    Президент скаран с Конституцията, не олицетворява единството на българката нация! Разделението основно поведение, с юмрука, кохорти, коя ти е родината.......!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/1/23 17:42

    В Кърджали търсеше подкрепа от хора с двойствена природа, от гелмета,финансово-икономическата и милиционерската олигархия/мафия /! Довери се на хора от улицата, двуличници! Резултат-разложителен!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/1/23 18:23

    Защо никой не зададе въпроса на г-н Президента къде изчезнаха за 9 дни , 9 млрд. лева на българският народ и кои го направиха До кога народа няма да знае кой краде парите му и къде са пратени или подарени.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/1/23 19:27

    Усилията заедно и задружно но доходите коренно различни...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/1/23 21:49

    Пазене на некадърник припознат от подземния свят

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/1/23 10:51

    Присъединявам се към казаното във всички коментари,смятам че това е вярно.Всички коментиращи са отбелязали правилно и вярно поведението но г-н Президента,но за съжаление ,той нито вижда,нито усеща пропуските си,да не говорим дали се вслушва за мнението на гражданите.Не е в час с действителното положение в страната,с приказки не става.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/1/23 11:52

    Г-н Президента говори добре,подбира си приказките,но...действията и поведението му говорят съвсем друго.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/1/23 11:54

    posred nost go zasilvat na vienski orthodox traur za papata...ooooh

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/1/23 16:51

    Едно време беше лесно . Такива като него ги мобилизираха и отиваха запас.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен2/1/23 18:13

    Срам за нацията ! Оставка и предсрочни президентски избори ! Щом може предсрочни парламентарни, може и трябва да има и президентски.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен2/1/23 18:13

    Срам за нацията ! Оставка и предсрочни президентски избори ! Щом може предсрочни парламентарни, може и трябва да има и президентски.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен2/1/23 20:01

    Избрани кадри от него на държавната софра без държавническо мислене, без държавническа подготовка и култура, корумпирани дори, всеки ден смучат чрез различни канали и каналчета пари от нашите данъци.Има злоупотреба с държавните имоти, лобизъм за тях, но не за държавата,служ. коли се ползват като лични,жените им се возят от входа автопарк пред блок зад Перперикон и т. н. и т. н. Г-н Президент, ти носиш отговорност за тях, те дискредитират нашата българска държавност! Време е да реагираш,на злоупотребилите с държ. власт, да ги оттеглиш. С такъв ход печели Кърджали, печели демокрацията, печели държавността!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен2/1/23 20:46

    Браво за... коментара, без цензура!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен2/1/23 21:11

    Г-н Президент, как можа да дадеш протекцията си за човек изгонен от частник за некадърност, регистриран в бюрото по труда да преставлява сериозните държавни дела

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен2/1/23 21:15

    До 20:01 -Това което си писал е абсолютно вярно,ббраво,но дали ще реагира президента-съмнявам се !

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен3/1/23 08:55

    А бе коментирания"герой" да не е дранговския разпасан, високопланински

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.