24rodopi.com/Общество

Всички гурбетчии са се прибрали в региона за празниците. Със семействата си, с приятели, докъм 10 януари, когато ще стегнат отново куфарите и ще поемат по пътя на еврото.

Битието в Родопите.

„Децата растат без бащи, трудно е, но тук просто няма възможности. Парите зад граница са добри, но и те си имат цена. Много хора вече изтеглиха и семействата си с тях. А това означава-връщане назад няма“, споделя гурбетчия за 24rodopi.com.

А „не е лесно“ има много измерения.

„Тъжното е, когато в чужбина те прецаква нашенец, от родния край, от Родопите. Работихме с бригада в Нидерландия за един подобен. Поставяхме слънчеви панели, а ни плащаше по 50 евро на ден. Цената за такава работа е 45 евро на час. И когато дойде време да си оправим сметките, казва „На теб с 50 евро по-малко, на другия със 100 евро“. Каква е причината, питаме. Отговорът е - „не съм на кеф, затова“.

Така си остана и без работници. Подобни хора зад граница пълно“, описва нещата нашенецът.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/1/23 12:32

    ДОКАТО НЯМА ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА В РОДИНАТА И ИМА КОРУПЦИЯ ТАКА ЩЕ Е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/1/23 21:21

      В Румъния от 1 януари вдигат минималната на 3000 леи което е 1194. 40 лева

      Изтриване
  2. Анонимен2/1/23 13:46

    И на многото жените си намериха любовници

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/1/23 20:00

      Ти от каде знаеш че твойта нама любовник ити иваш рога аркадаш

      Изтриване
  3. Анонимен2/1/23 14:16

    Елате при нас ние плащаме

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/1/23 14:31

    Без любов не става инак казаното е много верно абе да сте учили къде гледахте амсалаци

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/1/23 03:32

    Само и с учене не става, трябва да имаш малко и късмет и мерак и да обичаш работата която си учил и правиш и да си улучил професията.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/1/23 06:09

    Ние от Кърджалийски окръг всички сме змии,ама хапем само опашките си! Демек навреждаме си само един на друг! Оня опънал жената на тоя, другия чука омъжената дъщеря на приятеля си ( мога да дам конкретни имена. Чангалайка майка. Някои вече разбраха) Друг става ятак да откраднат телето на комшията! Обърнеш ли се с гръб към нашенец,да знаете че средният му пръст е вече в ауспуха ти. Пък ако се наведеш,гечмиш олсун. Това сме ние. После децата ни се влюбват един в друг и се женят. А бащата на снахата чукал майката на зетя. Иначе всички сме роднини,акрабаа. И то много близки. КОГА СТАНАХМЕ ТАКИВА ЕДЕПСИЗИ БРЕ? Направо ПОМПЕЙ станахме...
    ОЧАКВАЙТЕ 🌋 ВУЛКАНА много скоро!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/1/23 22:43

    Винкела оправя кривите глави когато не са на кеф

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.