24rodopi.com/Общество

Глутница бездомни кучета повали жена на улицата, нахапа я зверски, а един от огромните песове откъснал с челюстите си пръст на ръката й.

Цялата в кръв, на улицата, пищейки, жената е спасена от случайно преминаващ с автомобила си мъж…

 

***

Инцидентът става в края на май м.г.. Възрастната жена тръгва на покупки рано сутринта към квартал „Възрожденци“. В района на новата джамия тя е връхлетяна от около пет огромни улични кучета. Захапана е за дланите на двете ръце и повалена на земята. Шокът е голям, кръв се лее навсякъде.

„Забелязах нападението. Жената бе паднала на земята, върху нея кучетата я хапеха яростно. Спрях с автомобила и се намесих. Едното се хвърли и към мен, но успях да ги изгоня. Жената бе в шок. На място пристигна линейка и бе откарана в болницата“, разказва спасителят на жертвата.

Следват операции, единият пръст на лявата ръка на жената е откъснат при нападението.

***

Месеци по-късно жената заведе дело срещу Общината с иск за обезщетение в размер на 30 000 лева.

„Кастрационният център, изпълняващ ролята и на временен приют за бездомни кучета в Кърджали, е бил закрит под натиск на природозащитни организации през 2021-ва година. Това е довело до увеличаване на популацията на животните и множеството инциденти с нападнати и нахапани хора“, обявиха юристите на администрацията в хода на заседанието.

Съдът в Кърджали реши на жената да бъде изплатено обезщетение в размер на 18 000 лева.

Припомняме, че 182 са нахапаните хора в рамките на м.г. в Кърджали. 38 от тях са деца.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/1/23 12:58

    Смърт за тия песове и тия дет ги защитават и мрънкат за приют да ги вземат в тях а ме да са праят на голяма работа после не казвайте че хвърлят отрова :@:@

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/23 13:03

    Къде са били кучкарките за да спасят пръста на жената ! Само с хранене и коментари не става. Трябва и гледане на тези помияри .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/23 13:07

    В този град няма ли ловци? Кой е по важен човекът или кучето.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/23 13:24

    Е, ай ся, важното е на помиярите да им е добре, ма*ната има на хората.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/23 13:24

    Да съдят природозащитните не общината, която плаща с нашите пари...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/1/23 13:36

    Докато ги търпим тези помияри така ще е.Айде сега да видим Джема и нейните активисти какво ще кажат?????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/1/23 14:03

    Една сопа и на Джема и на всички като нея ,от тая жена файда нямат а от кучетата имат объркан свят ей побъркан нарид кучетата станаха по мили от хората къде отидиха човешките ценности

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/1/23 14:09

    Тия дето ги защитават трябва да се чувстват виновни.На тяхната съвест се пише

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/1/23 15:08

    В Румъния наскоро беше убита жена от улични кучета. Какво чака още г-н Кмета, да се случи фаталното ли?
    Защо няма заповед за отстрел на агресивните поне?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/1/23 15:13

    Пред "Ню йорк"-пиците се въртят огромни кучета.Страшно е да се минава от там!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/1/23 15:58

    Тази неделя имаме дело срещу общината , по - същия начин бе нападната моята баба , представети си да се случи същото с ваш близък , ЩЕ СЪДИМ ДО ДУБКА ! ЕБАЛ САМ ИМ МАМАТА НА ТИЯ ПЕСОВЕ!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/1/23 16:12

    Имаше един ловец помня ги цъкаше лекичко зад ушето с флоберка, много ефективен беше. Скоро май ще се прибира от чужбина, та може да се заеме с проблема генерално.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/1/23 16:38

    Общината спите ли, не си запушвайте ушите????

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/1/23 16:58

    закрит под натиск на природозащитни организации през 2021-ва година. Това е довело до увеличаване на популацията на животните и множеството инциденти с нападнати и нахапани хора“, обявиха юристите на администрацията в хода на заседанието.
    ПРАВИЛНО

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/1/23 21:42

      Хайде холан натиск. Натискът беше затова, че общината и приютът не си вършеха работата. В приюта върлуваше глад, мръсотия и болести по кучетата.

      Изтриване
  15. Анонимен24/1/23 18:43

    Трепане им е майката прюти нам кво не искат ли хотел 5 звезди парите за този приют от къде ще дойдат ами подръжката за този приют от къде от нашите данъци вместо да подпомогнат някой възрастни хора с тези пари които живеят като "кучета" ще ги пилеем за сюмантии ай сиктир бе някой питал ли ни е дали искаме който иска да ги прибира у тях като не иска вечен сън и покой

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/1/23 21:37

      Кучезащитниците този път мълчат като наакани, не са налазили тука с коментарите си

      Изтриване
  16. Анонимен25/1/23 06:15

    ще налазят ама стиска ли им, народния гняв расте и тего усещат и скоро време ще им се изсипе на главите на шепа ненормалници които ценят повече едно куче от колкото един човек ненормален свят

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/1/23 10:10

    Със сигурност казвам и познавам че всички кучкари и защитници са с психически отклонения те са за психиятрия а камо ли да се грижат за кучета и други животни.До кога ще се търпят тези страшни картинки от жертви нападнати от кучета.Всеки който иска да има куче да го отглежда в дома си в двора си а не да ходят глутници по улиците и да се хранят от мними защитници и хора обичащи кучета. Закон е нужен с големи санкции за такива мними защитници с болни умове

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.