24rodopi.com/Общество

Община Кърджали ще изпрати писма до Министерството на спорта с варианти как да се използват парите за новата спортна зала.

Това стана ясно по време на сесията на Общинския съвет, където бе повдигнат въпроса за съоръжението.

Припомняме, че през 2018 година бяха отпуснати 3,6 млн. лева за проекта. Неговото забавяне обаче оскъпи към момента реализацията му. Строежът на спортната зала остана на ниво „първа копка“.

Кметът на Кърджали Хасан Азис посочи пред разпоредителния орган, че ще изпрати писмата до министерството. Единият вариант е да бъдат отпуснати допълните средства, за да се изгради съоръжението. Вторият е парите да се използват за ремонт на зала „Арпезос“, за което вече има подготвен проект. В третото писмо Общината ще настоява да бъде овъзмездена с държавен терен от 6 дка в района на стадион „Горубсо“, след като превхърли на държавата имота за строеж на новата зала.

От ГЕРБ припомниха, че през 2018 година са били отпуснати 4 милиона лева за изграждането на нова зала, отреден е терен и през 2020 е направена първа копка за изграждане на новия спортен обект. Според общинския съветник Руслан Терзиев е била избрана и фирма изпълнител. До тук обаче нещата спрели. Последвалите две служебни правителства и едно редовно не придвижили  проекта напред. „Междувременно строителните материали поскъпнаха и се оказа, че отпуснатите средства са недостатъчни”, припомни Терзиев. Той предложи Общинския съвет да приеме решение за искане към служебния министър-председател и спортния министър за отпускане на допълнителни средства от бюджета на министерството на младежта и спорта, недостигащи за изграждане на нова спортна зала в Кърджали.

В дебата се включи и Милко Багдасаров от БСП. От думите му стана ясно, че е направил предложение пред Комисията за младежки дейности и спорт средствата, отпуснати за строителството на новата спортна зала да бъдат пренасочени към направата на ремонт на спортна зала „Арпезос”, тъй като предложението за дофинансиране би отдалечило изграждането на новата спортна зала в по-далечното обозримо бъдеще.

Кметът д-р инж. Хасан Азис припомни, че Община Кърджали е направила необходимото, за да предостави  парцел на Министерството на младежта и спорта за изграждането на нова зала. „Направихме го с уговорката, от своя страна държавата да ни предостави парцел от около 10 декара в района на Горубсо, колкото е и парцелът, който ние предоставихме за новата спортна зала. Този въпрос още не е решен”, коментира д-р инж. Хасан Азис.  Той коригира твърдението на общинския съветник от ГЕРБ, че имало избран изпълнител за изграждане на залата. „Няма такъв!”, категоричен бе кметът. 

„Ние имаме нужда от ремонт на сега съществуващата зала, имаме нужда и от нова зала. Както и от парцела, идентичен на този, който предоставихме за изграждането на спортната зала”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис. От думите му стана ясно, че ще се ангажира още днес с изпращането на писма до министъра на младежта и спорта с искане тези въпроси да бъдат решени.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/1/23 11:32

    Направихте ни на идиоти,какви са тези приказки,кого лъжете?.Народа тъне в мизерии и нищета вие,се чудите какви глупости да измислите за да продължавате да крадете.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/1/23 13:30

    навремето каката беше осигурила терен (бившото селско) и пари ама красавците от обштната направиха пречи

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/1/23 14:03

    Трябва да се направи нещо за тези младежи, те само знаят да карат колело и да правят номера пред входа на общината и да я задръстват или да пушат цигари/вейпове/наргилета в парка. Пълна наркомания. Само мързелуват, да вземе да се занимават с нещо смислено.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/1/23 14:22

    Като ги обезщети държавата дано не ги продадат на свои хора тези 6 декара

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/1/23 15:08

    kakvi sa prihodite ot darjavnite sportni zali, stadioni, tereni?! a ot bg hazart, lotaria za bg sport za mladi i stari hora? prozrachnost!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/1/23 15:12

    Най неадекватна и без отговорна е позицията "Против"

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/1/23 20:37

    Овъзмездяване …ха,ха,ха ! Проекта за жилищен комплекс на 6 дка сигурно вече е готов. А ремонтите на колата ми от дупките по улиците пак аз ще си ги плащам! Ама като чета, той кмета е все в чужбина и не се движи из града. Тя и колата му е служебна, така че и там за ремонт пак аз плащам!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.