Нико Ников/24rodopi.com/Коментари/Политика

 

В разговор на 6 очи Ахмед Давутоглу казва, че иска Бойко Борисов и Лютви Местан да управляват заедно България някой ден. Разговорът е между тогавашните премиери на Турция и България Давутоглу и Борисов на 15 декември 2015 година в резиденция "Бояна", а Местан превежда. Тогавашният председател на ДПС „забравя“ да разкаже на баш лидера на Движението Ахмед Доган за знаковия мохабет… После вече цяла България научи първо от 24rodopi.com защо Местан колабира в „сарая“ в "Бояна" по време на коледно-новогодишната реч на почетния.

Дали „Борисов – премиер, Местан - вице“ е било мечтата на Давутоглу или цяла стратегия, е интересно да се разбере, но е факт, че не се случи.

*

Представете си как американският посланик Херо Мустафа, която си стяга куфарите за друга дипломатическа дестинация, и Бойко Борисов разговарят приятелски и с точно премерени изрази за по-добрия утрешен ден на България.

Политикът, който разполага с най-много депутати в 48-мото Народно събрание, се прибира в къщата си в Банкя, набира по телефона най-доверения си човек и казва:

-Брато, Мустафа иска аз и Христо пак да управляваме заедно. Бабарар с другите, готовите още от съблекалнята!

Представете си.

*

Колкото повече се доближаваме до деня, в който академик Николай Денков ще върне папката на президента Румен Радев с тъжна констатация: „Г-н президент, съжаляваме, само Христо Иванов и Атанасов не стигат, никой не иска да прави правителство с нас!“, толкова повече се коментира, че вторият мандат няма как да бъде изпълнен, а третият зависи най-вече от „Козяк“. Сиреч, от американското посолство. Бихме добавили – и от другите ни натовски приятели.

До този извод стигат и незадължени към партии коментатори, а не пратените в тв студия партийни клакьори и „облъчватели“ на общественото мнение.

*

Цяла седмица губене на политическо време. Това е най-точното определение за това, което правят в момента номинираният от „Продължаваме промяната“ за кандидат-премиер Николай Денков и началниците му.

Държат се така, сякаш още преди два месеца не са знаели, че ще имат шанс да управляват, ама с ортаци. Сякаш близо месец Денков не е кандидат-премиер. Сякаш не разбират българския, с който им говорят Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Костадин Костадинов,…

Всичко е ясно, губи се или печели време.

*

Изолираният Борисов иска да покаже, че „Промяната“ са в по-тежка изолация. И май ще успее.

На човек и ушите да му дърпат за съставяне на правителство, винаги може да провали втория мандат. Дето се казва, когато има трети вариант, защо да не хързулнеш носещия втория, задето те е прецакал твоя първи. По нашенски мислене, по нашенски изиграване.

*

Ако са му дърпали ушите на Борисов, ще има правителство с третия мандат.

Ако зависи само от Борисов, България ще гласува за нов парламент на 26 март и ГЕРБ ще има плюс 13 депутати, а през април ще бъде сформирано правителство още с първия мандат, който президентът Радев ще връчи на хората на Борисов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/1/23 10:14

    Така стана, че един ден политическо време се равнява на много, много време. Най слабия президент за 33 г. стига бави връчването на мандатите,бави само и само да запази своята еднолична /т. живковска/власт /диктатура/. Нека никой да не прави сметки без сериозните реалности. В нашата родина има партия без която НЕ МОЖЕ! Защото представлява ХОРАТА НА ТРУДА! ТОВА Е РОДНАТА БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/1/23 11:41

    История на България като дъвка за балончета..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/1/23 15:31

    Стига вече са ни управлявали комунисти и то от преди демокрацията. Видяхме до къде ни докараха за 33 години от тяхното управление. Те обаче упорито не искат да изпуснат държавният кокал. Спазват максимата на един популярен герой от един филм : "Проблемът на давещите се е на самите давещи се" .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/1/23 16:24

    Най слабия президент....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/1/23 16:25

    Борисов е най успешния премиер .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/1/23 16:29

    Нови избори на там отиват нещата и ГЕРБ увеличават депутатите...наближава края на така наречената ,,промяна,,....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/1/23 18:32

    15.31 добре, че е Корнелия Нинова! Добре, че я има столетницата, та да я има нашата държава България! Благодарност!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/1/23 18:52

    Парламентарната група БСП, Корнелия Нинова пазители на българската държавност и парламентаризма! Да са живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/1/23 19:13

    Борисов е българският Меси. Нали той се определи като такъв. Само, че играеше в "Бистришките Тигри".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/1/23 09:09

      Zashtotot e bulgarskia akoe arjentinskia shte igra v Tigre

      Изтриване
  10. Анонимен5/1/23 21:23

    До 16:29 Не си прав😉Гроб още не, по нататък😉!Боклуците бяха ли на ВЛАСТ-БЯХА е и? Нещо, като кражби, обийства, трафик на хора да се е променило? Съжалявам не! 100% си от тях крадец🤣...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/1/23 22:49

    До 21:23 май си заклет комунист......или шарлатанин.....или пък чалгарче. ........аааайй

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/1/23 22:52

    Всички посланици идат за Ентересите на своите страни.Тях не ги пука дали ще командва Бойко Иван или Али

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/1/23 22:56

    До 21:23 САМО ГЕРБ /СДС...САМО БОЙКО БОРИСОВ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.