24rodopi.com/Криминале

Кърджалиец постигна забележителни финансови резултати от търговия в интернет, като за 5 години реализира печалба в размер на 490 937 лева и 51 стотинки, научи 24rodopi.com.

Н. М. се снабдявал със стоки предимно от Турция, които предлагал в интернет. Използвайки услугите на куриерска фирма търговецът изпращал на различни адреси и клиенти в страната стоки, които били харесани в сайта му и поръчани. Чрез същият куриер получавал паричните суми с наложен платеж, в резултат на което реализирал доказаните печалби за почти половин милион лева.

Това става ясно от съдопроизводствените дейности спрямо Н. М.

След периода на неочаквано добри печалби, търговецът попаднал в полезрението на данъчните власти и било установено, че от регистрацията си като Едноличен търговец до „срещата със закона“ Н. М. не е водел текущо счетоводно отчитане, съгласно Закона за счетоводството и счетоводните стандарти и не е регистрирал електронен касов апарат с фискална памет.

Последвала ревизия за установяване на публичните задължения на търговеца. От ревизионния акт става ясно, че по отношение на Н. М. било установено наличието на непогасени и изискуеми публичноправни задължения, за които той не предприел никакви действия за погасяването им.

В деня на издаването на ревизионния акт успешният търговец се оказва само с един актив – стар автомобил „Опел Астра“ на стойност 1 800 лева. Той вече не извършвал търговска дейност, не притежавал недвижимо и движимо имущество, нямал открити банкови сметки в търговски банки, особени залози, дялове или акции в дружества, не получавал доходи от трудова дейност, поради което бил в състояние на неплатежоспособност. По закон е трябвало в 30-дневен срок да заяви пред Окръжен съд в Кърджали, че е изпаднал в неплатежоспособност, но не го направил, заради което спрямо него продължават съдопроизводствените действия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/23 08:29

    BG е данъчен рай за измамници и мошеници.Като гледам в Кърджали какви коли се карат се чудя откъде толккова пари,Специално за този случай данъчните сигурно ще наложат наказание "мъмрене" или "обществено порицание".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/23 22:35

      ЕИ много си завистлива шушумига аман от разбирачи ТОВА Е ЦЕЛИЯ ОБОРОТ НА ЧОВЕКА БЕ УМНИК

      Изтриване
    2. Анонимен2/2/23 10:45

      Като не водил счетоводство, няма документирани разходи, тогава целия му оборот е печалба. А оборота ми вероятно е в пъти повече от колкото НАП са установили само от насрещни проверки при кариерите.
      Невежеството се плаща скъпо

      Изтриване
  2. Анонимен29/1/23 08:38

    Izmislil go e ama ne do krai

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/1/23 10:59

    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ
    НИЩО НЯМА ДА ТИ НАПРАВЯТ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/1/23 13:12

    Някои тарикати ги хващат !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/1/23 14:33

    Ай завълла, питай старите комуняги дето дължат милиони на държавата и не връщат нищо как се прави схемата, скапана държава!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/1/23 14:43

    Евала на човека.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/1/23 15:32

    Сега ще му взема цървулите ! Пари прави умният, който няма нищо на негово име! Другите плащат заплатите и отоплението на канцеларските плъхове.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/23 06:58

      най-точния коментар,който четох... ако имаш фирма и няколко работници,здравата си я втасал

      Изтриване
    2. Анонимен1/2/23 18:12

      Абе уминк, когато не те стиска тебе и подобните индивити като тебе да питат държавата какво прави с удръжките на народа се кефи на човек който сам си е създал бизнес без да вреди на народа.. Просто не се осъзнаваш колко си жалък, 80 % от работешите си плащат всички задължения и при най малкото раболяване пак плащат по болници...!! Още мога да ти кажа много неща но виждам че нямаш капацитет..!!

      Изтриване
  8. Анонимен29/1/23 15:32

    Сега ще му взема цървулите ! Пари прави умният, който няма нищо на негово име! Другите плащат заплатите и отоплението на канцеларските плъхове.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/1/23 10:10

    Да, да, добре. Разбрахме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/2/23 08:51

      Глупачке/глупако, понякога коменгарите се дублират автоматично, виж часа и на двата е едно и също време... Да, да, разбрахме, че си тъп/а!

      Изтриване
    2. Анонимен6/2/23 14:49

      Аве Цезаре (умнико), това се получава когато компютъра/телефона ти е бавен (като собственика) и натиснеш копчето за публикуване два пъти, защото JavaScript използва client side processing и докато изпраща още първата заявка ти изпращаш и втора. Това няма как да се получи, ако не си натиснал бутона за публикуване два пъти! Ти инжИнерите на google тъпи ли ги изкарваш. :D

      Изтриване
  10. Анонимен30/1/23 14:33

    Така се прави поздравления на човека НАП ще почакат малко
    Кво ще му направят абсолютно нищо Това е оборота а не печалба за тях всичко е печалба но ще имат да вземат

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/1/23 08:02

    Мафия , мафия и само мафия . Това е България , една шибана продажна мафия !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какъвто е народа, такава е и държавната власт.

      Изтриване
  12. Анонимен31/1/23 09:34

    400000 оборот през куриери нали не са толкова печалба тези стоки той не ги ли е плащал???? Сайта ви е точно като НАП гледат оборота а те от небето ли са паднали тези работи,като вземат куфарчетата на комунягите тогава да претендират

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/1/23 19:08

    Браво на човека,намерил е начин да печели пари.Сега ще му одират кожата,защото нямат печалба лихвените.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/2/23 10:47

      Всеки който не плаща данъци, краде от тези дето плащат

      Изтриване
  14. Анонимен31/1/23 19:56

    В България 20 годишни пикл..ци карат коли за по 50 бона и нагоре..и то това е масово...тях данъчните не ги ли разследват ..от къде са се снабдили с тези пари..а тези които се занимават с дрога и проституция ..тях кой ги проверява ..никой ..набара ли са някакъв човечец и дай да му спрем бизнеса щото не плащал..за 5 години 400 000..тези пари в бизнеса с дрога и кобри се изкрват за 2 месеца..но данъчните това не ги интересува ...следят малките рибки за големите няма закони..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/1/23 23:40

      На тези "хубавци" родителите им крадат от Еврофондовете.

      Изтриване
  15. Анонимен31/1/23 23:55

    Всички сте прави.За първи път намирам коментари под статия, които да са писани от нормални трезвомислещи хора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.