24rodopi.com/Коментари/Политика

Защо ГЕРБ вече не печели депутатски мандат в Кърджали?

1. Партията на Бойко Борисов е втора сила в региона и е жертва на несправедливата система за разпределение на мандатите „Хеър Ниймайер“, която за 5-тия мандат в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район прави „подаръци“ на партии а ла „има вожд, няма индианци“. На 2 април ще бъде същото – методът на големия остатък ще ощети партиите с големи дялове и ще подари мандата на формация, трудно преминала 4-те процента и „вързала“ 800-1000 гласа в 9-ти МИР.

Справедливо разпределение на 5-те мандата ще се случи само при положение, че ГЕРБ отново мине котата от 10 000 гласа. Ако това не се случи, след 2 април Борисов може и да докара нещата до коалиционен кабинет с опция да посочи гербер за областен управител в града край Арда, но депутат от Източните Родопи няма да има.

2. Стратегията на Цветан Цветанов за ГЕРБ-ерски пробив в Бастиона на Доган беше сбъркана, меко казано.

Щом не гласуваш за нас, няма да получиш! Щом ти ни наказваш в изборния ден, ние ще наказваме твоята улица, твоето село, твоя район, като вземем властта и започнем да раздаваме порциите – нещо подобно се случваше през годините, когато Цветанов беше „дясната ръка“ на Борисов и пряк ръководител на структурите на партията в страната. Едно е да обичаш са си тананикаш „От липите падат круши“ и бамбашка е да се опитваш да прилагаш с надежда за успех хватки от Делиормана и Лудогорието в Източните Родопи.

Бойкоборисовият стратег не научи разликите между турците на Север и турците на Юг, не проумя, че с „предатели“ в етноса трудно ще пробиеш, не…

Казано накратко, огромните дефицити в стратегията Цветанова родиха днешната ситуация – ГЕРБ не само не може да пробие на кметски избори в Бастиона на Доган, но и депутатски мандат не може да вземе.

На последните избори за ГЕРБ в Кърджалийско гласуваха 6 606 души. С такъв резултат на 2 април партията на Борисов не може да спечели мандат в 9-и МИР, ако ще тяхната бройка да бъде увеличена от 5 на 6.

3. Д-р Адам Персенски е попадение за ГЕРБ в Родопите. Уважаван лекар, добър бизнесмен и работодател, тачен общественик, обичан от българомохамеданите.

ГЕРБ се нуждае от такъв като д-р Персенски от средите на етническите турци. Това е резервът за партията на Борисов в Бастиона на Доган. Стига, разбира се, Борисов да не блъфира, че иска гласовете на пасуващите турци, а далновидно прави всичко възможно да не е пречка за максимално висок изборен резултат на ДПС в Кърджалийско!?

*

И тук вече на ход е Вежди Рашидов.

Завчера почетният гражданин на Кърджали каза, че не желае повече да е депутат, ама, ако Бойко Борисов го помоли да помага, той ще го направи. Почти като при избора на председател на това кратко съществувало Народно събрание. Рашидов си даде ЕГН-то за няколко седмици живот повече на 48-мия парламент.

Готов да помогне на Борисов и ГЕРБ!? Как?

Ако ще го развеждат като етническа мечка из центъра на Пловдив, като ярко свидетелство за етнорелигиозното многообразие в дружината на Бойко Борисов, това е избиване на партийни комплекси.

Ако Рашидов иска да помага истински, да отиде при Цвета Караянчева и двамата заедно хем да напишат нова стратегия за „един кърджалийски мандат“, хем в определеното време заедно да излязат на терен.

Борисов пак да си го впише под №3 в пловдивската листа, и Рашидов да си стане народен представител от там, но да изиграе ключова роля за кърджалийския мандат.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/1/23 21:12

    Aз живея в земята родна, благославям я и й се радвам,
    и се чувствам двойно щастлив и двойно богат, защото
    по български я обичам аз, а по турски я изстрадвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/1/23 07:48

      Историята може да разделя, но може и да обединява.

      Изтриване
  2. Анонимен30/1/23 21:31

    А за БСП?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/1/23 21:33

    Едно турско кафе
    се помни 40 години.
    Какво разбира душата от любов, ако тя не обича Кърджали.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/1/23 21:36

    Ако тоя е в листата Кърджалийска ще отблъсне доста гласоподаватели на Герб.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/1/23 22:07

    Не е нужно да е в листата, да помага, ако поискат помощта му.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/1/23 22:42

    Кога Помаците станаха "Българомохамедани", има ли религия "мохамеданство"?! Няма. Има религия Ислям, а вярващите са Мюсюлмани.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/1/23 04:40

    Нужно е да се говори как през последните години властта подсилваше у много българи състоянието на регрес. И колко силен е рискът това да продължи и в следващите месеци.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/1/23 04:49

    Преживяването от българите на регрес (заплахи, страхове, безсилие, зависимости, подчиненост и т.н.) се подклажда по много линии… През годините това са правили голяма част от политическите партии, различни институции, различни политически субекти....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/1/23 05:00

    От всички нас зависи какъв път да изберем. Да бъдем ли уплашени, слаби, безсилни, мрънкащи, да бъдем ли „жертви”? Или да не позволяваме обществени и управленски практики, политическо говорене и политически действия, които ни връщат много, много назад?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/1/23 08:10

    Те си пият ракията заедно в сараите какво ги вълнува кърджалейро

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/1/23 08:50

    Стара песен на нов глас. Няма да има никаква промяна. Герб. Пп. Дпс. Бсп и. Така. нататък....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/1/23 10:02

    Докато има машини,урни в чужбина,гласуващи неграмотни и възрастни над 75 год.картината ще се повтаря безкрай.Истината е ,който обича страната си идва и гласува,над 75 г му даваш безплатни лекарства /и да си стои на топло/неграмотните и възрасните изпълняват чужда повеля. За това е деня на изборите ВСИЧКИ за гъби.Само това може да стресне 240-те самунжии.Аз съм на 78г.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/1/23 10:03

    21.31 Крайно време е единиците ретроградни там да се освободят от антитур. и да дадат истинска възможност БСП да бъде истинска патриотична, лява и демократичниа партия. Ние обичаме нашата родина БЪЛГАРИЯ и лявата идея!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/1/23 10:40

    Нали имаха депутат от региона каква е била ползата за региона ни ?- напишете какво са направили А ко са направили нещо съществено, тогава бих им гласувал иначе пак нема да гласуваме

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/1/23 10:51

    За жалост Партийното управление свърши .Предлагам да си сменят имената си с имена на фирми като ЕООД или Холдинг на техните си вождове Тогава поне ще знаем кои фирми и собственици стоят реално зад тях Хем ще внасят и данъци

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/1/23 11:09

    Не съм експерт, но винаги моите предвиждания са се сбъдвали, ГЕРБ ако не искат да се провалят първи в листата трябва да бъде Никола Чанев, а след него да бъдат кандидати от окръга в противен случай за тях ще гласуват само тези които са на хранилка при тях, аз бях привърженик на ГЕРБ но повече няма да гласувам за тях ,дълбоко ме разочароваха ,аз и моите приятели и познати ще гласуваме само ако Чанев поведе листата така че Чанев или ДПС това е нашия избор

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен31/1/23 11:12

    ВЕЧЕ СМЕ 2023 ГОДИНА ТРАЙНОСТА НА СТАРИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ СВЪРШИ ТРЯБВА НОВА КРЪВ ДИНАМИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НОВИ ИДЕИ

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/1/23 11:13

    Съжалявам, че трябва да го кажа на Караянчева, Рашидов, Персенски, ако щете и на други "герои" с "особени заслуги" от близкото минало, които се снишават в момента, че каузата на ГЕРБ в Кърджалийско, е КАУЗА ПЕРДУТА , в превод - безнадежден случай, без никакъв шанс за успех! Причините за това са безкрайни, но една от основните причини е, че ГЕРБ изгуби много симпатизанти в две много важни общини - Кирково и Крумовград, ГЕРБ от Кърджалийско няма как да има представител и в 49-то Народно събрание!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/2/23 00:12

      Да си видят кадрите който сложиха за директори а те кого назначиха и математиката излиза като точна наука.

      Изтриване
  19. Анонимен31/1/23 14:13

    abe vav sobstvenata si darjava koeto vsi4ko zavisi ot naroda tez 240 bokluka se israha na naroda vreme e naroda da gi nakaje

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен31/1/23 14:15

    Напълно подкрепям горния коментар,точен и реален.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен31/1/23 14:55

    10.33 Тази партия в годините беше с някои позиции на Атака, НФСБ, май и сега тук там на терена на Възраждане. Вел. Енчев водач на листата им беше. Срам и позор! Тя социалистическа партия ли е или......?! Историческа грешка! Евтин "национализъм - екстравагантен???!Разумните се разграничиха тогава,доколкото знам и Назми Мюмюн. И кърджалийци дадоха урок, шамар на" умника" предложил! Дано поумняли сега!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен31/1/23 14:58

    Абе виждат че 60 процента не гласуват , не ги искат и ако приравним гласуващите и не гласуващите излиза че за първите са гласували само пет процента ,и те имат наглоста да казват че народа ги е избрал е такова нахалство няма никъде

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен31/1/23 16:25

    10.03 Ще ги видим сега, имали турско име делегат, гост на конгреса им

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен31/1/23 17:49

    Не се вслушвате в гласа на обикновения човек, опънали сте чадър над хора, които рушат авторитета на партията. Загубихте доверието, ще загубите и мястото в парламента.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.