24rodopi.com/Темата+

Унищожената къща е в района на общинската горичка. Собствениците на имота са превеждали пари на фирма за сигурност и охрана и недоумяват как „от СОТ-а дори не са минавали на оглед“.

Това научи 24rodopi.com за извършеното престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс – „Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години“.

За повреда и унищожаване на чуждо имущество е започнато разследване в РУ-Кърджали, съобщиха вчера от регионалния пресцентър на МВР.

Дограма, врати, мебели и техника били унищожени в къща в Кърджали. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. Полицията издирва извършителя на деянието.

В къщата в района на горичката е живял учителят Хикмет Бекиров, с над 40-годишен педагогически стаж. След неговата смърт преди 3 години къщата останала на наследниците, които не са я продали заради сантименталната й стойност за фамилията. Дъщерята на Бекиров - Налян, която живее в турския град Измир ангажирала сигнално-охранителна фирма, която е със седалище в София, но с офис и служители в Кърджали. Последната фактура, издадена от „СОТ“ е от 14 ноември 2022 година. На същата дата е извършено и плащането в размер на 237 лева и 60 стотинки.

Темата+: Къщата на учителя била в режим „Авария“ от 20 декември, човекът с ключа – неоткриваем, унищожаването – по празниците - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/1/23 08:17

    Бай Ганьо така работи !Полизаи в отпуск возят мигранти, охранители наблюдават през крив макарон ! ЧНГ народе !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/1/23 08:17

    Бай Ганьо така работи !Полизаи в отпуск возят мигранти, охранители наблюдават през крив макарон ! ЧНГ народе !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/1/23 08:45

    Орките от незаконната махала наблизо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/1/23 08:58

    Сега СОТ да платят разходите, Аркус ли е фирмата? Наследниците да си търсят правата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/1/23 09:21

    Само наркомани работят в сот!!! Помашка работа

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/1/23 09:40

    СОТ а в другите градове действа както си му е реда, само в Кърджали нещо не им се работи на пичагите, повече им харесва да се фукат и да се правят на интересни с тези изкуствени мускули по дискотеките. Тази охранителна фирма яко трябва да ги стегне тези момчета, иначе ще останат без клиенти.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/1/23 10:42

    Цигания нерде бу девлет

    ОтговорИзтриване
  8. Сумата от 237.60 лв. само за един месец ли е или поне за 3? Не вярвам да е за един. Освен това те може да си плащат, но да не са го вкчили. И последно ако първо ги прережат, няма как да подадат сигнал. По приложените снимки се вижда, че това не е станало за час... Там се е вилняло цяла нощ, да не кажа няколко дни... т.е. извършителите са се връщали втори и трети път... да довземат, доовършеят... Няма ли съседи?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/1/23 13:30

    Алоо,завистниците,дето пишете какви момчета работят там с мускули,първо четете ,че не се включвал сигнал до СОТ,тогава пишете кого да стягат.Кабела може и да се е скъсал,имаше силен вятър скороо.Нека разследващите да си кажат думата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/1/23 14:40

      Незнам с мускули или без, но в този град се мислите за голямата работа някои, които работите в тази фирма. И моля ви се пресранете да карате тези служебни коли като камикадзера. Работя с тази фирма почти 10 години, само в Кърдцали имам проблеми.. или пристигате късно на сигнали, или пък все кабелите са ви виновни

      Изтриване
    2. Анонимен6/1/23 10:08

      СОТ сигналът е по радио, тъпчо. Дори да бе се активира режимът на охрана, ако се пререже кабел, пак дава саботаж и отива аларма. При изготвянето на охранителното обследване ясно се уточнява вида на обекта, дали той ще се ползва редовно,както и други особености.Така че СОТ да е ошумолява!

      Изтриване
  10. Анонимен5/1/23 14:18

    И този кабел нали е собственост на охранителната фирма, ние ли да ви го пазим. Наистина сте неграмотни.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/1/23 15:18

    Това за кабела е само мое предположение,аз не работя в никаква фирма за СОТ,а вашето си е злобно подмятане.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/1/23 15:21

    Тъй като ,когато има буря,при мен в къщата спира кабелната и интернета и докато аз не се обадя,техниците и фирмата не знаят,че има проблем.Не търсете едностранно вината ,хора от Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/1/23 15:23

    dobre edin vupros kato ne stiga tok do alarmata na vas ne vi li izpisva ili puk nali ima bateria i tia kato svurshi nikuv signal li pri vas ne dava mn mi e interesno kazvaite za da prekratiavam i az dogovora kak taka datchixite nerabotiat i nikoi nemu puka a pri greshno nabrana alarma furchite za bez hich

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.