24rodopi.com/Спорт

"Арда" постигна важна победа в efbet лига и със спечелените три точки вече "диша във врата" на "Левски" в битката за 7-мото място, което дава право на бараж за участие в евротурнирите

„Арда“ поведе с 1:0 срещу „Септември“ през първото полувреме на двубоя от 19-ия кръг на елитното ни футболно първенство. Среща игра на националния стадион „Васил Левски“ в столицата, където се чуваха постоянни скандирания "Арда, Арда" от най-верните фенове.

Преднината за „Сините от Кърджали“ дойде в 44-ата минута, когато точен от дузпа, изработена от Светослав Ковачев, бе новото попълнение Преслав Боруков.

В 11-ата минута кърджалийският вратар Анатоли Господинов хвана дузпа, изпълнена от Асен Георгиев.

Централният бранител на „Арда“ котдивоарецът Омар Сако също имаше шанс за гол, но в 29-ата минута прати топката с глава в страничната греда на домакините.

През втората част възпитаниците на Алесандър Тунчев играха тактически правилно и на трудния терен задържаха преднината.

С актив от 29 точки "Арда" е на осмо място във временното класиране, само с една повече "Левски" заема 7-мата позиция.

"Доволен съм от победата. С оглед играта не се получи това, което искахме. Имаше доста припряност в нашите действия. Може и теренът да не ни е позволявал повече. Който успее да отбележи първи гол, той ще бъде победител. През второто полувреме имахме една-две ситуации, които можехме да развием по по-добър начин. Радващото беше, че пред нашата врата допуснахме минимални грешки, които не се оказаха фатални“, коментира след мача наставникът.

Тунчев отбеляза, че за този двубой не можел да разчита на 6-7 ключови състезатели.

„Надявам се през следващата седмица Тунгара да бъде на линия. Иван Коконов се разболя. Имахме един-двама контузени и трансферирахме Лъчо Котев. Доволен съм от футболистите, които взеха участие. Футболистите, които бяхме набелязали, успяхме да ги привлечем. На този етап това ще е отборът, но не се знае. Другата седмица може да има добри новини за феновете в Кърджали. Локомотив ми е на сърцето. Преживял съм много позитивни моменти, но в момента са ми противник и ще опитаме да ги победим“, каза Александър Тунчев и подчерта: „Моята цел е отборът да показва добра игра и да стабилизираме представянето си“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/2/23 16:48

    Добър мач.С Тунгара ще сме по добре.Всички на мача с Локо Пв.Призовавам публиката на Арда

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/2/23 17:43

    Браво момчета, така се играе.В петък 17.30 часа всички фенове на стадиона.Само Арда!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/23 19:17

    Шано ми хареса.Добре пипа топката.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/23 19:19

    Само Арда

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/2/23 20:00

    ХайдеСРДА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/2/23 20:01

    Да покажем АРДА само

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.