24rodopi.com/Общество

Той е безработен, учил до 4 клас, но се оказва собственик на транспортна фирма.

Без да знае, че е управител на дружество, 34-годишният мъж трябва да плати задължения към НАП в размер на над 120 000 лева. След като го погват данъчните, родопчанинът разбира, че е станал собственик на компания, създадена от бивш депутат.

Историята на поредното прехвърляне на фирма със задължения на нищо неподозиращ човек.

„Не можах да уча много, до 3-4 клас. Постоянно се местихме от село в село. Мога да чета малко, да пиша, но нямам образование“, започва историята си пред екип на 24rodopi.com Реджеб Адемов.

Началото е през 2014 година.

„Търсих си работа. Моя първа братовчедка ме измами. Каза ми, че ще мога да започна във фирма „Дуйгу Транс“ ЕООД. Занимава се с транспорт. Братовчедка ми ме заведе при нотариус в Кърджали, където трябваше да подпиша едни документи. Не знаех какви са, мислих, че е за работата. След това загубих контакт с роднината ми Хатидже. Две седмици минаха, никой не се обади и започнах в шивашка фирма“, разказва Реджеб.

Кошмарът стартира през 2018 година. Получава писмо от НАП. Но не обръща внимание. „Аз съм беден човек, живея на квартира, нямам нищо, какво искат от мен?“, споделя младият мъж.

През настоящата година кметът на Широко поле, където е адресната му регистрация, го вика при себе си. Казва му, че има писма от Приходната агенция и трябва да отиде на място.

„Казаха ми, че имам фирма, която дължи 108 000 лева. Още 26 000 лева трябвало да платя. „Дуйгу Транс“ била моя. Ама аз съм необразован, нямам дори шофьорска книжка, нищо не разбирам от това как да управлявам фирма. Работя като гладач, едва си плащам наема“, посочва пред служителите в НАП Реджеб. Отговарят му обаче, че вземанията ще се дадат на съдия изпълнител.

„Братовчедка ми ме отбягва, сега живее в Германия, не мога да се свържа с нея. Тя така ме измами. Влязох в интернет и проверих фирмата. Тя е била на Танер Тюркоглу“, споделя пред екипа ни Реджеб Осман.

Мъжът е потърсил съдействие от адвокат.

Фирма „Дуйгу Транс“ ЕООД е основана на 14 декември 2009 година, като дейността е „товарен автомобилен транспорт“. Седалището на компанията се намира в Кърджали, а началният внесен капитал е в размер на 2 лева.

По 50% дял имат Тянко Калинов Насков (другите имена на Танер Тюркоглу) и съпругата му Фахрие Тюркоглу, установи наша проверка.

Оборотът на фирмата за 2012 година е в размер на 7 000 лева, докато година преди това е бил 9 000 лева. Служителите са двама.

През 2012-та година Тянко Насков и Фахрие Тюркоглу са заличени като управители, а начело на фирмата е вписано лицето Юмер Боран. През 2014-та след нова промяна на управителите Боран е заличен, а вместо него е посочено лицето Илкер Язъджа. Няколко месеца по-късно като управител е вписан Реджеб Адемов.

От месец мъжът е безработен. В момента си търси препитание, защото няма да може да си плаща и наема.

Фирмата е създадена от влезлия на три пъти в парламента с листата на „Има такъв народ“ Танер Тюркоглу. Бившият депутат се прочу след разкритията, че има три самоличности. Народният избранник в 45-о, 46-о и 47-то Народно събрание Танер Кадир Тюркоглу може да бъде срещнат и като Танер Ердинч Дурмуш и Тянко Калинов Насков.

Бившият вече депутат от периферията на Пловдив е родом от Джебел, но е живял в град Бурса, Турция. Опитите му за политическа кариера в България започват в партия „Българска нова демокрация“, на която е областен председател в Кърджали. Бил е и кандидат за общински съветник от коалиция „Десен съюз“.

Името Танер Кадир Тюркоглу е свързано с фирмите „МАРТЪ ЙЕМ“ ООД, „ГООК БОРЮ“ ООД и „КЕЙБЪЛБОРЮ“ ООД.

Танер Ердинч Дурмуш пък е свързан с „ЕГЕ – 2013“ ЕООД.

Името Тянко Калинов Насков има връзка с четири фирми – „ЕВРОТРАНС“ ООД, „ДУЙГУ ТРАНС“ ЕООД, „БЕНСУ ТРАНС“ ЕООД и „АГРОТЕК-2007“ ООД.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Да му се скубе перушината на този измамник-мошеник бивш депутат......ееееее Сульо и Пульовците станаха депутати.....има ли държавни органи в майка БЪЛГАРИЯ...Да се издири и да се обеси от топките този моленик

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/2/23 21:43

    Този Танер,Тянко е за затвора .Такъв ценен кадър.Голям политик.В кауша.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/23 22:06

    Готов е за министър на транспорта.Само такива,като него успяват в България...Поздравления...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/23 22:15

    данъчните как ли се радват,че са открили америка и че ще вземат големи бонуси хаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/23 15:05

      И сега на този не му дават помощи защото има фирма със задължения, бил измамен.

      Изтриване
  5. Анонимен12/2/23 23:10

    Никой никого няма да издири и накаже !!!
    Мислите ли че от потърпевшият не се знае всичко . Това е световна практика !!!
    Крупните хърсъзи укриващи данъци така хващат за ръчичка някой като този господин . Дадат му 10 хил понеже имат данъци над милоьн . И се получава системата ДИНГИЛ - пито платено
    Ерджан ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/23 09:07

      Къф е този закон с вратичка или липса на закон, с което се позволяват действия само по документи. Ако човекът няма пари, имоти и адекватни доходи, не би трябвало да може да купи задължения към държавата, които подлежат на погасяване в срок. С какво ще ги покрие, с космите на оная си работа ли? Държавата защо не гарантира легитимното финансовото покритие на законността на сделката, а ми създава лобистки закони за изнудвачи, крадци и тарикати??? Това не е прецедент, а хиляди случаи.

      Изтриване
    2. Анонимен13/2/23 15:07

      Не виждате ли, какво е случая младежа нямал. Нищо общо със тази фирма човекът е бил без образование и братовчедката го измамил сега е бил, без работа търсил си. Работа за да се поддържа нямал си, никаква подкрепа от никой нито и, от роднините си...

      Изтриване
  6. Анонимен13/2/23 07:33

    Голем моженик е бил Първо е зарибил бившите от партията дост после ги е оставил като си е сменил даже и телефония си номер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/23 17:14

      горски като теб още колко изгоряха

      Изтриване
  7. Анонимен13/2/23 15:30

    В Абсурдистан всичко е позволено !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/2/23 11:54

    Интересна публикация но няма да има продължение Така ще остане като четиво изгубило времето на читателя ИНТЕРЕСНО защо няма интервюта с тези братовчедки братовчеди тузари в присъствието на следователи и прукорори Някой ще ни покаже ли осъдителни присъди и възстановени пари в бюджета на държавата??

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/2/23 12:06

    Кви боклуци възползват се от бедните наивни хора винаги свойте близки първо те взимат за балък и след това останалите боклуци

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/2/23 19:01

    Най,най гадното нещо,което успяха да направят болшевиките,е че с поставени на място хора,успяха да накарат българите в Македония да променят съзнанието си и да си повярват,че са различни от нас.Същото направиха и с горките българо-мохамедани,чрез подлогите си от ДПС.Ще се пържат в ада.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/2/23 19:17

      Абе байно , нещо ти блъска главата ! К'ви болшевики се въртят в кухата ти тиква бе !?

      Изтриване
  11. Анонимен15/2/23 08:26

    Уж много,ама много неграмотен а се оказа че влязал в интернет и проверил какво е състоянието на фирмата!?!
    Явно цялата статия е измишльотина!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/2/23 13:41

    Хора турчинът лъже!
    След покупката при нотариуса се отива в съда,където се речистрира фирмата с новият собственик.
    Чака се съдебно решиние.
    За тази услуга е взел пари този ,уж неграмотник.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/2/23 13:41

    Хора турчинът лъже!
    След покупката при нотариуса се отива в съда,където се речистрира фирмата с новият собственик.
    Чака се съдебно решиние.
    За тази услуга е взел пари този ,уж неграмотник.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/2/23 00:04

    Човекът си мисли че е безработен, а той е изпълнителния директор на „ДУЙГУ ТРАНС“ ЕООД.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.