24rodopi.com/Общество

Лошото състояние на инфраструктурата бе основният проблем, по който се дебатира на общественото обсъждане на Проекта за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

Как при разбити улици ще се очертава синя зона, за която ще се плаща? Така звучеше обобщено въпросът, зададен от участници в обсъждането. Отговор даде заместник кметът Тунджай Шюкрю. „В града текат дейности по т.нар. Воден цикъл 2. Нямаше как да започнем да асфалтираме, като след това пак ще бъдат разкопани улиците. Направили сме обстоен преглед на всички улици, където трябва да се направи ремонт. Те са 13 на брой. Веднага след като приключат тези процедури и минат зимните месеци, ще започнем подобряването на тази инфраструктура. И ще се приведат във вид отговарящ за Синя зона”, коментира Тунджай Шюкрю.

Друго предложение бе да се премахне Синята зона от бул. „България” в частта от ул. „Булаир” до Автогарата, тъй като се отнема от пътното платно и по този начин се затруднява натоварения автомобилен трафик.

Много междублокови пространство паркират в междублоковите пространства и в зелени площи, като по този начин избягват плащането на синята зона, се коментираше от залата в Бизнесинкубатора.

Бе направено предложение едногодишния абонамент да важи не за автомобил, а за имот, тъй като често там се налага да паркират близки на абоната, които обаче са със свои автомобили, за които също са платили абонамент.

Тези и други предложения бяха протоколирани по време на общественото обсъждане и ще бъдат обект на прецизиране по време на заседанията на  постоянните комисии по транспорт и комуникация и законност и обществен ред към Общински съвет Кърджали.

На въпрос какви са приходите от Синята зона от създаването й преди година и за какво ще се използват управителят на общинското предприятие отговори, че те са в размер на 700 000 лева. По принцип те ще бъдат насочени към поддържане и подобряване на инфраструктурата, което също трябва да бъде регламентирано в Наредбата, посочи  Шенай Мехмедали.

Както вече писахме, намаляване на работното време на „Синята зона“; отмяна на платеното паркиране на улица „Осогово“, докато инфраструктурата не се приведе в подходящо за движение на автомобили състояние; района на Поликлиниката да се затвори с бариера за ползване от медицинските служители или абонаментната им такса на месец да се намали на 20 лева; да се очертаят за паркиране и двете страни на улица „Стадионска“ заради недостига на паркоместа, бяха писмено постъпилите предложения.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/2/23 14:37

    Оправи си пътя за да ти платя за тая дупка ли да ти платим срамота е за тая синя зона цял Кърджали тъне в дупки мизерия колите ни станаха каруци никой друг град не е лош от нашия значи има хора които не си вършат работата а институциите си мълчат значи и те са на софрата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/2/23 11:15

      Трябва да се вдигне цената за синята зона

      Изтриване
  2. Анонимен17/2/23 15:06

    Най мръсния град

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/2/23 15:07

    Срамота, срамота, срамота......не говорете поне глупости господа...Днес водния цикъл виновен, утре някой друг и все ще има с какво да си измивате ръцете.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/2/23 16:15

    Хубав въпрос ама проблема си е друг сменяме трабите после пари няма за пътища пълниме дупките за да маскираме нещата .И продължаваме да платим зоната и някакъв начин да усвоим касата схемата ясна жал за народа

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/2/23 16:33

    Само за работещите медици,така ли? Други работещи няма ли в обхвата на синята зона. Да изброявам ли училища, детски градини и други.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/2/23 17:11

      Те медиците са с малки заплати.Трябва да се субсидират

      Изтриване
    2. Анонимен17/2/23 17:14

      Пак ще се делим . Синята зона няма да е еднаква за всички

      Изтриване
    3. Анонимен17/2/23 17:31

      Не ни интересува. Искаме вашите пари.

      Изтриване
    4. Анонимен18/2/23 11:16

      За търговците да е 5 лева на месец

      Изтриване
  6. Анонимен17/2/23 16:56

    Прах в очите на слепите,няма смисъл!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/2/23 17:29

    Като не знаем дагласуваме с главите си, ще плащаме каквото ни наредят от ОПГ-то.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/2/23 17:57

    Ще асфалтираме както обещанията по телевизии че в Кърджали ще бъде най модерното осветление, което още го чакаме и след него ще асфалтираме Блажени са вярващите

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/2/23 19:36

    След скобар - се поставя резервна гума.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/2/23 19:42

    - Да не сме попаднали в Земетръсна зона?
    - Не бе, това е Синята зона на Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/2/23 20:17

    Някой ще отговорили какво ще правим със паркиралите коли, така наречените морги? Точно заради тези коли парко местата са ограничени! Госпожо синя зона вземете мерки! Хората който са платили паркираме 100 метра от блока където живеят. Другата стъпка е примера бл. младост! 😡

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/2/23 09:46

    Ще, Ще, Ще..... в действителност, зона в батак до батак.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/2/23 19:00

    13 улици ще бъдат ремонтирани????
    Не трябва ли да са 113 ?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/2/23 09:43

    Само ДПС ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.