24rodopi.com/Общество

14 014 са жертвите на опустошителните земетресения в Турция, ранени са 63 794 души. 6 444 сгради са разрушени.

Нашата цел е на местата на разрушените сгради в рамките на една година да изградим нови жилища“, обяви в Газиантеп президентът Реджеп Тайип Ердоган.

„Вчера посетих някои области, включително епицентъра на земетресението - Кахраманмараш, Хатай и Адана. Бяхме на терена с всички наши институции като държава след земетресението.

С оценката на щетите, която предстои да бъде направена, ние ще предоставим 10 хиляди лири парична помощ на нашите граждани за процеса на преход и с тази парична помощ този процес на преход поне ще бъде облекчен“, каза Ердоган.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/2/23 13:39

    Нека да видят и нашите управници Ердоган какво прави. На нас за 10г. един асвалт не могат да направят, камоли нещо повече

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/2/23 14:55

    Срещу изборите какво ли няма да обещае ,стига да се излъжат и и да го изберат .Щял да построи къде пак където вечно е опосно от земетръси .Той не може да организира одно прочиствене с техника разрушените сгради ще ми построи домове Нищо подобно .Гледам и сърцето ми се къса как бедстващи ринът стретените псгради с голи раце .В тази държава няма ли техника ,която поне масивнитеп срутвания и помалки такима да се отстранят за да се спасят калкото си може повечи живи бедстващи Господ дда е на помощ, амин.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/2/23 15:29

    Те нашите български управници един асфалт не могат да направят, път или магистрала, но могат яко да крадат от народните пари. Какви хотели, спа центрове, апартаменти и къщи направиха. Един от тях си направи само скромни 6 апартамента. Миналата година като станаха наводненията в района на Карловския регион, нито беше изпратена армия да помага на хората нито специални части, а участваха само доброволци. Нито президент нито управници направиха нещо за тях. Впрочем появи се в с.Богдан Кирчо-канадеца с една лопата, гумени ботуши и зелена фланелка уж да помага, но го изгони една жена. До колкото стана ясно на хората им бяха отпуснати по 375 лв. и толкова. На някои им доставиха не оборудвани фургони. За нови къщи или оборудване въобще не ставало и дума.Така е в България. Сегашните кандидат депутати на предстоящите избори ще им искат гласовете, но сигурно хората ще ги отсвирят. Просто не заслужават. Дарения направиха обикновените хора и ученици . Особено учениците от СОУ "П. Р. Славейков" гр.Кърджали, като част от учителите, директора и ученици ходиха на место в тези райони.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/2/23 16:52

    Много си нахален , хората от наводнените карловски села още мизерстват ти искаш асфалт / Асфалт паша /

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/2/23 18:56

    До. 14.55.Пишеш нямат ли багери? Човече багерите как ще вдигат бетонни те стени нали под тях има хора. Мисля че не си ДЕБИЛ. Но помисли

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/2/23 08:41

    До 18.56.Пич сигурно не съм дебил и не става въпрос за багери ,а за специални технически транспортни средства ,специализирани техники за справяне при такива природни бедствия .Да споменавам в коментара за багер ..Не ,така че дай малко грамотност,а не да се правиш на инфантилно интересен за неграмотната ти публика.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.