24rodopi.com/Общество

В четвъртък другата седмица ще се проведе общественото обсъждане, в което основен акцент ще бъде „Синята зона“.

На 16 февруари от 17 часа в Бизнесинкубатора ще бъде разгледан Проектът за изменение и допълнение  на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

36 лева на месец абонамент за „Синя зона“, вместо досегашните 48. Таксуването да започва в 8:30 часа, вместо в 8. Във вътрешната зона на комплекс „Младост“ да не се плаща за паркомясто. Както вече писахме, това са предложенията на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ за промени в правилника за устройството и дейността му.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/2/23 14:24

    Синята зона да се премахне , тя е незаконна ,противоречи на всички изисквания, не стига че си трошим колите по тези разбити пътища ,ами и трябва да плащаме за да спрем до жилищата си И гласувалите послушковци за зоната да заплатят от джоба си разходите направени до сега и да възстановят парите на хората Ефекта от зоната е не само нулев ами и вреден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/2/23 19:27

      Някой да излезе и да каже докога ще караме в тези разбити пътища, бул.Беломорски кога ще се асфалтира напълно?

      Изтриване
  2. Анонимен10/2/23 14:33

    Зоната да почва от 9 до 17 навсякаде е така

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/2/23 15:16

    Да си прави само централната част на града вие прекалихте поликлиника ,болницата всякъде е синьо зона нашите хора не печелят големи заплати .Трябва да има условия за да паркираш плате вътре в локвата дупката синьо зона .Трябва да има буферни Паркинги .Нашити коли не са служебни кат нас да плаща ремонта държавата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/2/23 15:52

    Синята зона е икономически нерантабилна, и скоро ще преминат на субсидии и компенсации от общинския бюджет. Не могат дълго да карат на заеми. Повтаря се прецедента на пазар на производителите и още един финансов батак.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/2/23 16:08

    Първо ще искаме да ни кажите колко са разходите и защо продължава да функционира зоната след като работи на загуба И нека на срещата присъстват и общинските съветници гласували за зоната защото към тях също ще има много въпроси, също и тези определили зоната

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/2/23 16:39

    А прословутия паркинг с който се хвалехте ,сигурно е препълнен

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/2/23 17:14

    С една дума не искаме никаква зона

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/23 17:35

      Аз живея в центъра и съм за синята зона. 3 лева са нищо на месец.

      Изтриване
  8. Анонимен10/2/23 18:23

    Вместо да ходим в Кърджали ,отиваме в Хасково,където пътищата са на европейско ниво!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/2/23 18:55

    Да стане 2 лева на час, както е навсякъде.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/23 11:30

      То хубаво да има реформи на скапаната "Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали", но трябва да е съобразена и върви паралелно с Наредба за ремонта и изграждането на бордюри, улуци, тротоари, обособени паркинги и площадки, алеи, улични настилки и друга обществена инфраструктура. Каква синя зона върху тесни улички, кратери и дупки, чепати и ръбати полу-кърпежи, кал, прах и камари от боклуци и защитена зона от глутници от хиляди кучета???

      Изтриване
  10. Анонимен10/2/23 19:22

    Това ,което искаме е тази т.нар."синя зона" да бъде премахната незабавно! Тя е в противоречие с интересите на жителите и гостите на града т. е. - НЕЗАКОННА !!! Може ли някой да обясни на какво основание бяха събирани абонаментни такси от хората,при положение,че не им се осигурява парко място! Тези събрани пари трябва да се върнат обратно на хората,защото това е форма на РЕКЕТ спрямо тях!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/2/23 19:53

      Ти от Кърджали явно не си излизал. Ако пък си ходил в някой друг град със синя зона, дали ти е правило впечатление, че такива има около жилищни сгради? Ти къде си мислиш, че паркират живущите в тях? Да ти кажжа, понеже не си наясно. Паркират там, където намерят място и никой не мрънка, защото знаят, че въпреки, че и плащат месечен абонамент, той им гарантира, че колите няма да им се вдигнат с паяк, но не и място за паркиране. На сметка са тези, които имат гаражи, те не плащат нищо. Така че, не питай на какво основание ти взимат парите и НЕ ТИ ОСИГУРЯВАТ МЯСТО. За да имаш такова, трябва да си купиш паркомясто, което ако изобщо ти го продадат, ще струва колкото половин апартамент. Та с две думи - първо проучи как стои въпросът със синята зона навсякъде в страната и после искай обяснения.

      Изтриване
    2. Анонимен10/2/23 21:00

      Не си прав! Ти явно си някой от тези които се облажават от тази така наречена синя зона! Никъде в Европа никой не плаща за това че живее в обсега на синята зона в който и да е град. Достатъчно е само да декларира и докаже че живее на съответния адрес и по регистрационната табела на автомобила му извършващия проверка установява че нещата са редовни! От къде на къде ще му взимат пари за това?

      Изтриване
    3. Анонимен10/2/23 21:42

      Сега ще ти пусна част от бланка от Пловдив. Същото е положението в Бургас, Варна, София. Не знам за каква Европа ми говориш, но се намираме в България.

      УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
      Заявявам, че желая да ми бъде издаден Пропуск за платено преференциално паркиране по адресна регистрация в обхвата на зоната за платено паркиране „Синя зона” на гр. Пловдив считано от ................................г. за автомобил марка..............................................
      с рег. №..................................................... за срок от:
      • 1 /един/ месец
      • 1 /една/ година

      Прилагам следните документи:
      1.Копие от Удостоверение за настоящ адрес на заявителя /сверява се с оригинала при подаване на документите/;
      2.Копие от регистрационен картон на МПС, за което ще бъде издадено разрешението /сверява се с оригинала при подаване на документите/.

      Декларирам, че не притежавам място за паркиране или гаражна клетка в урегулирания поземлен имот, на който е постоянния/ настоящия ми адрес, попадащ в обхвата на зоната за платено паркиране „Синя зона”, както и че не съм променял статута на същите.
      Уведомен съм , че Разрешението за платено паркиране ще бъде отнето при неспазване на ограниченията за паркиране , а именно – без право на паркиране на паркоместа за които е въведен режим на платено паркиране „ Служебен абонамент „ и/ или определени за хора с увреждания .
      Известна ми е наказателната отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс на Република България за деклариране на неверни данни.

      Изтриване
    4. Анонимен10/2/23 22:43

      Издевателство над хората е това! Все пак правилно си отбелязвал, че сме в България.

      Изтриване
    5. Анонимен10/2/23 23:17

      Подобни „управленски решения” не водят до нищо добро.

      Изтриване
    6. Анонимен11/2/23 09:56

      До 19:53. Ти ибрикчию много си обикалял Българистан и твърдиш ,че не е в Европа ! Живях 15 години в София от 6 години съм в Пловдив защо там синя зона никога не ми е пречила? Няма такава зова не България но и на луната ,целия град е зона включително и кварталите след изборите!

      Изтриване
  11. Анонимен10/2/23 19:23

    Искаме нормални пътища, а не дупки и кърпежи!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/2/23 19:24

    Някой да излезе и да каже какво ще става с тези пътища в града, до кога ще караме в дупки

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/2/23 23:14

    Тази глупост наречена „синя зона”, абсолютно ненужна за град като Кърджали, трябва незабавно да бъде спряна най-малкото, докато се измисли нещо по умно и грамотно. В сегашния и вид не става!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/2/23 02:11

    Да си оставиш колата на платен паркинг е договор за влог.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/2/23 08:54

    Смисъла на зоните за платено паркиране, се състои в това да бъде облечен трафикът в централните части на големите градове. Мисля че град Кърджали не попада в тази категория, но както и да е. Все пак бих допуснал да се въведе такава зона, но тук става въпрос само за основните улици и булеварди в идеалния център на града и никакви други прилежащи улички и между жилищни пространства. Така че всеки, който иска да паркира в идеалния център да може да направи това срещу заплащане в специално обозначение за това парко места. Мисля, че обхватът на синята зона трябва да бъде силно редуциран т.е. само в идеалния център на града. Всичко останало извън тези рамки прилича на схема за прибиране на някакви пари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/23 21:24

      А от къде до къде е идеалният център на Кърджали?

      Изтриване
    2. Анонимен11/2/23 22:47

      Радиус от 1 км. от мечката в парка!

      Изтриване
  16. Анонимен11/2/23 10:49

    Да бъде 15 минути безплатно

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен12/2/23 09:10

    v pentagona 6to nima sinia zona,za6to ima bariera

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/23 02:45

      V Pentagona nqma sinq zona, zashtoto ima bariera

      Изтриване
  18. Анонимен13/2/23 04:55

    Да се маха синята зона, заедно с закачените за нея хрантутници

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.