24rodopi.com/Темата+

Арестуван на летището в Истанбул тази вечер е архитект Мехмет Яшар Джошкун, един от ръководния екип, изградил Rönesans Residence в Хатай, в която луксозна сграда живееше семейството на 28-годишната Айлин Канмаз от кърджалийското село Диамандово/Бял извор. Това разкриват за 24rodopi.com истанбулски колеги.

Строителният предприемач, който е един от собствениците на сградата, искал да напусне Турция с огромна сума пари, щял да лети за Подгорица, Черна гора, в 19.50 часа.

Припомняме, че в 12-етажната сграда, на 11-ия етаж живееше семейство Канмаз. Млада жена от Диамандово и цялото й семейство изчезнаха при земетресението. Телата на 32-годишният й съпруг Мустафа Канмаз и 5-годишната Айза бяха открити, спасителите издирват Айлин и 7-месечния Мурат.

В същия комплекс са живеели и ганайският футболист Кристиан Атсу и спортният директор на „Хатайспор“ Танер Савут.

Изпълнителят на грандиозния строителен проект е задържан със заповед на Главната прокуратура в Истанбул.

Очаквайте подробности

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/2/23 19:46

    Ако наистина той е виновника, нека го опънат по анадолски....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/2/23 20:21

    И ТУРСКИТЕ СТРОИТЕЛИ СА КАТО НАШИТЕ - ДАНДИК МАРКА, КРАДЦИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/23 13:27

      Там ги съдят, тук си купуват болнични.

      Изтриване
  3. Анонимен10/2/23 20:58

    Кел файда сумати хора измряха и им са почернени семействата.Диктаторчето къде е спал защо не е имало контрол по време на стоежите.С данък земетръс кво става и как са изразходвани приходите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/2/23 21:44

    Желязо им е майката, повече желязо трябва да сложат!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/2/23 22:13

    Пак да взима пясък от морето

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/2/23 22:14

    Пак да взима пясък от морето

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/2/23 22:33

    Балканско Азиатски манталитет.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/2/23 08:47

    Ти остави пясъка, но бетона им е като хидратна вар със тъмно син цвят. Като ого разбъркаш изглежда че развора е мнагосилен с тъмен сив цвят-визуална измама Но след няколко дена като изсъхне развора побелява като саторачна вар и не отива повече от месец ,започва да се лющи и да се пука .Същия цимент ползват и бандитите и феодалите и престъпниците които изпълняват общински и държавни поръчки по строителството в България.Същия турски цимент се прадават и в строителните магазини

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/2/23 19:28

    Гледам разрушенията по снимки със състрадание и свито сърце , прави впечатление много бетон малко стомана.ЗАЩО едни сгради са непокътнати други сринати със земята.Господ да им е на помощ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.