24rodopi.com/Образование

В най-голямото училище СУ "Петко Рачов Славейков" тече иновативна седмица. Идеята е иновациите, които се провеждат в различните класове и етапи на обучение, да видят бял свят пред всички учители, които се интересуват от разнообразяване на методите си на преподаване, нестандартни похвати и допълнителни ресурси в реална и онлайн среда. Всеки учител в иновативна паралелка има възможност да покани колегите си в конкретен ден и учебен час и да представи своята иновация.

Още днес в откритите уроци се включиха 2"б" клас с иновация "Здрави и силни растем всеки ден", 3"г" клас с иновация, свързана със съчетаването на теория и практика, както Школа "ИстОрика" с подготовката на Националната ученическа конференция "80 години от спасяването на българските евреи", която ще се проведе на 17 и 18 март.

Всеки ден до края на седмицата следват иновативни уроци по график, а церемонията за връчване на ежегодните награди за учители "Даскеер" ще се проведе на 22-ри, сряда, от 18:30 ч в залата на Театрално-музикалния център - Кърджали. Билети за събитието отдавна няма, тази година бяха разпродадени буквално за два часа. Приходите от  билети за "Даскеер" ще бъдат за лечението на Габи и Дамла. Във фоайето на театъра преди, по време и след церемонията ще се състои продажба на саморъчно изработени от учениците на "Славейков" мартенички и сладкиши като част от фондонабирателната кампания на училището за закупуване на дефибрилатор.

Иновациите в СУ "П. Р. Славейков" са различни в отделните образователни степени. В начален етап се набляга на комбинацията български език и литература и информационни технологии с цел по-доброто усвояване на родния език, както и свързана с активности и здравословно хранене. В прогимназиален етап има иновативни паралелки с български език и математика. Целта е подготовка за призови места в международни, национални и регионални конкурси, състезания и олимпиади. Иновацията в гимназиален етап включва във всеки випуск иновативна паралелка, комбинираща чужд език и спорт, както и школа "ИстОрика".

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.