24rodopi.com/Образование

Първо място на Тринадесетото състезание по творческо писане на английски език завоюва дванадесетокласничката Джерен Апти от СУ „Петко Рачов Славейков“. Бъдещата абитуриентка впечатлява журито и печели безапелационно първото място в своята възрастова група с разказ на тема „…“Just say it” you silently reminded yourself“  /… „Просто го кажи“, тихо си прошепна/.

Награждаването се проведе през уикенда в София.

Джерен получи грамота и ваучер за закупуване на специализирана литература. Практика на организаторите е да включват победителите в журито за оценяване на творбите в следващите издания на състезанието. Тоест догодина тя ще оценява следващите поколения почитатели на езика на Шекспир и творческите им проявления.

Наградата й връчи Димитър Цеков – изпълнителен директор на фондация КОРПЛЮС.

Гостите от Америка пък специално поздравяват Джерен и й дават допълнителна награда за оригиналност и креативност, като по техни думи стилът й на писане е уникален.

Джерен планира да следва английски език в Холандия с цел професионална реализация като журналист и преводач.

Като учител с принос за подготовката на наградената ученичка специална награда получи и преподавателят й по английски език Марин Моллов, който придружи момичето в момента на признание.

В Тринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език тази година успехът на Джерен и останалите победители е наистина впечатляващ, като се има предвид, че е извоюван в условията на сериозна конкуренция на над 3700 ученици  от 147 училища в цялата страна. За да участват в творческата надпревара, учениците пишат есе, разказ, поема по една от предварително зададените от организатора теми. Славейковци участват редовно и имат успехи през годините, а учителите споделят, че гимназистите възприемат този вид литературни произведения много добре и са особено силни в поемите, като така възприемат по-добре английската лексика.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.