24rodopi.com/Общество

Земетресение с магнитуд 3,2 по Рихтер е регистрирано в област Кърджали в 15.51 часа (13.51 часа източноевропейско време – б. р.), съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът, който е на разстояние 16,1 км на север от Кърджали, е близо до чернооченските села Пчеларово, Минзухар и Петелово, на дълбочина 12 км.

Няма данни за разрушения и пострадали хора.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/23 18:17

    Кога ли ще приключи войната под земята ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/2/23 18:57

    Да пази Господ, че с тези наши обръчи от фирми, строящи нови кооперации на три метра разстояние, няма да има мегдан за спасителни групи и едра и дребна техника за разчистване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/23 21:19

    В нашия район земетресенията са последното нещо за което се притеснявам.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/2/23 21:23

    До18:17 Това означава, че земята е жива😉. Земетресения винаги е имало, и ще продължи да има..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/23 08:55

    Там земетресенията стават заради Генерала от Минзухар!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/23 11:02

    Когато язовирите се пълнят или източват, възниква индуцирана сеизмичност, която се проявява веднага или с много малко забавяне във времето.
    Критична промяна във водното налягане - причинява сеизмичната активност и земните пластове се пропукват и изместват там, където са най-компрометирани. Магнитудът на земетресението зависи от големината на водната маса, по-големите язовири предизвикват по-големи земетресения с хиляди жертви, както се случи в Индия, Китай; докато по-малките язовири причиняват по-малки магнитуди при земетресение.
    Така, че ВиК Кърджали да внимават, когато източват язовир Кърджали и да си вършат работата качествено, за да не се налага източване за в бъдеще за постоянните ремонти на ремонтите им.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/2/23 14:50

    как не ви е срам да лъжете!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.