24rodopi.com/Общество

Броят на жертвите след опустошителното земетресение в Турция достигна 2 921 души, още 1444 са загубили живота си в Северна Сирия.

15 834 са ранените в Турция, съобщават местните медии тази сутрин.

В Искендерун все още има безследно изчезнал сънародник, като спасителните работи продължават и все още с него не е установена връзка. Той е български гражданин с двойно гражданство, съобщи в Адана българският посланик Ангел Чолаков.

Екипи от 17 европейски държави са били изпратени в Турция, за да участват в спасителните и издирвателни дейности в пострадалите от земетресенията окръзи Хатай, Диарбекир, Малатия, Газиантеп, Килис в Югоизточна Турция, които бяха разтърсени от  земетресенията с магнитуд от 7.7 и 7.6 по Рихтер, съобщи еврокомисарят по управление на кризи Янез Ленарчич, пише БТА.

В личния си акаунт Ленарчич посочи, че България, Румъния и Унгария са изпратили спасителни екипи в Турция, както и че тези екипи са се включили в действия.

На снимката долу: Спасителният екип от България, състоящ се от 19 превозни средства и 59 души, влезе в страната от граничния пункт Капъкуле, за да участва в издирвателно-спасителните операции в района на земетресението.




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/23 10:20

    КОРУПЦИЯТА рано или късно убива,хора съвземете се утре може да сте вие или вашите деца

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/23 11:11

      Забравил си да си изпиеш хапчетата,каква корупция те гони,силата на земетресението е равнявашо на 130 атомни бомби

      Изтриване
    2. Анонимен7/2/23 11:46

      Пак е корупция, как тогава някои блокове останаха прави а други не, при еднаква сила.

      Изтриване
    3. Анонимен7/2/23 13:54

      Вярно е. Вчера един познат от Израел каза, че в тази част на Турция много строят като арабите (пример за лошо строителство), не слагали арматури, а и самото строителството било некачествено.
      Жалко за хилядите невинни загинали следствие алчността на такива "строители".

      Изтриване
  2. Анонимен7/2/23 13:37

    Турция е огромна държава с 80 милионно население,най голямата армия в НАТО. Защо всички военни - хора и техника не са там ,защо екипи на Гражданска защита и лекари от цялата страна не са там.Слушам и гледам как хората се молят за помощ ,как никой не ги търси ,никой не помага , не достигат до тях! Срамота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/23 14:48

      А как да стигнат? Инфраструктурата е поразена. Въпреки всичко държавата им среагира отлично. Да се молим в България да не се случва, че нито държава има, нито подготвени организации, нали виждаме какво се случва със селата в Карловско.

      Изтриване
    2. Анонимен7/2/23 21:41

      Pitay Erdogan - nali e golema rabota....2 dena daze osvetlenie nemoze da osiguri do postradalite sgradi...kakvo da govorim za drugo...

      Изтриване
    3. Анонимен7/2/23 22:28

      Глупости, наще от тук стигат до там ,а те да не могат!

      Изтриване
    4. Анонимен8/2/23 00:13

      Територията на 10 те областа които бедстват почти са равни на територията на България! Нормално е за ден два да не стигнат спасителните екипи щото и инфраструктурата е поразена

      Изтриване
    5. Анонимен8/2/23 09:55

      Най-голямата армия в НАТО хахаха смешник фес

      Изтриване
  3. Анонимен7/2/23 17:24

    Хора,вразумете се.Има една огромна човешка трагедия.Бъдете хора!.Човешките животи са по ценни от всичко друго.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.