24rodopi.com/Темата+

Изпод руините на 12-етажната "Renaissance", в която бил апартаментът на семейството на Айлин Канмаз, се чуват гласове. Близо 1 000 души са обитавали сградата, стотици още са живи, защото тя е "легнала" и вътре има огромни кухи пространства. Но не достигат спасителни екипи и техника.

Това споделят тази сутрин жители на Антакия/Хатай, които се надяват да видят живи своите близки и приятели.

"Под руините много хора са още живи и се чуват гласовете им. Трябва да се ускорят спасителните операции. Дори и една секунда е човешки живот", пише в Туитър Юнюз Гючлю.

"Има 77 души в автопарка, 17 бяха извадени. Хората долу са живи, става ясно от температурните им показатели. Но има огромен риск от хипотермия. Спешно се нуждаем от помощ", гласи туит от тази заран, написан от мъж, който има близки в "Резиденцията" в квартал "Екинджи".

"В резиденция "Ренесанс" в  Хатай спасителните операции куцат още от самото начало на земетресението. Има стотици хора под руините. Чуват им се гласовете. Искаме допълнителни екипи преди да е станало прекалено късно. Спасете приятелите ни и стотици хора. Изпратете подкрепления!", апелира в социалната мрежа друг хатаец.

"В резиденция "Ренесанс " в Хатай има още много живи хора. Термалните камери ги засичат. Но спасителните операции са недостатъчни. Има хиляда души под руините. Понеже сградата е рухнала назад, има много празни пространства и има много живи хора. Моля, помогне им, преди да замръзнат", посочва друг преди час.

Както вече 24rodopi.com писа във вторник, млада жена от ардинското село Бял извор и цялото й семейство са изчезнали при земетресението, станало в 4.17 часа в понеделник. Става въпрос за 28-годишната Айлин Канмаз, 32-годишният й съпруг Мустафа Канмаз, както и двете им деца на 5 годинки и 7 месеца - Айза и Мурат.

Вчера близките им съобщиха, че са открити труповете на Мустафа Канмаз и малката Айза. Продължава търсенето на Айлин и бебето Мурат.

Снимките от издирвателната операция от нощта срещу 9 февруари са предоставени от Юнюз Гючлю

Темата+: Открито е тялото на Айлин, съобщиха от Външно министерство - четете тук

Да продадеш ковчег с рекламен слоган "Кътче от рая" - очаквайте по-късно в 24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.