24rodopi.com/Регион

„Навсякъде е в дупки. От София трябва да дойдат и да оправят пътя. Той е държавен. До Синчец, до Църквица, до Добромирци е така. Много е лош. Шофьорите на автобуси не искат да пътуват до крайната спирка. Колите се развалят. Трябва да се оправи. Само това искаме! Ако трябва, ще протестираме! Искаме АПИ (Агенция "Пътна инфраструктура" - б. р.) да асфалтират пътищата“.

Така обясняват в джебелските села. Кахърите на всички жители на населените места по пътя Джебел-Църквица-Синчец-Ардино.

Състоянието на настилката е трагично. Като след война.

Какво казват местните хора - във видеото:

Спешни ремонти по републиканската пътна мрежа в община Джебел. Отлагането им ще доведе до още по-голямо оскъпяване на дейностите по рехабилитация на участъците, ползвани от хиляди жители в региона. Затова вече алармира кметът на Джебел Неджми Али. Той изпрати писма до министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков и Агенция „Пътна инфраструктура“.

В тях се визира тежкото състояние на трасетата Джебел-Църквица-Синчец-Ардино, Джебел-Рогозче-Фотиново-Домище-Подкова, както и Добринци-Генерал Гешево.

„Крайно необходимо е да бъде рехабилитирана пътната инфраструктура от републиканската пътна мрежа в посочените участъци. Във връзка с предстоящото изготвяне на новата програма за капиталовите разходи за 2023 година, се обръщаме за съдействие за осигуряване на необходимите средства с цел обезпечаване на необходимите дейности. Отлагането ще доведе до по-нататъшно влошаване на пътната обстановка и ще породи в бъдеще необходимост от още по-големи капиталови разходи“, се посочва в писмото на кмета на Джебел до регионалния министър и АПИ.

По отсечката Джебел-Църквица-Синчец-Ардино трябва да се извърши цялостна рехабилитация, като приоритет е участъкът през урбанизираната територия на Джебел.

Необходими са ремонтно-възстановителни дейности и укрепване на свлачището по пътя Джебел-Рогозче-Фотиново, който е затворен за движение от 20 месеца. Цялостен ремонт трябва да се извърши и на участъка Добринци-Генерал Гешево.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/2/23 20:46

    Като ядохте кебапчета бедава не ревяхте.Докато си продавате гласовете за 20 лева ще е така.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/2/23 22:25

      Много знаете бе аз никаде по селата не видях някой да раздават кебабчета. Но като гледам в града между блоковете раздават нещо щом така мислиш..

      Изтриване
    2. Анонимен3/2/23 13:27

      Аз 50 лв. взех и пак против агентската партия гласувах. Откъде ще видят какво правя?

      Изтриване
  2. Анонимен2/2/23 20:59

    Поне няма война ако има и това връщаме се на коне и магарета 5избори за 1 година тия пари можеха да отидат за болница,ясли,училища,образование,за нуждаещите болни и за други за които не са сещам това е най голямото безобразие съжалявам,че пак тия ще управляват

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/2/23 21:18

    Това е положението на електората.няколко милионара,останалите да мизерстват,сега пак гласувайте за крадците

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/2/23 22:16

    Преди 20 г. там и асфалт нямаше и беше черен път с чакъл, но нищо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/2/23 09:37

      Имаше си, имаше. И то какъв асфалт имаше. Това с дупките е наследството от комунизма.

      Изтриване
  5. Анонимен2/2/23 22:23

    На 02.04 да направите правилния избор и после да не ревете 4 години

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/2/23 22:51

    Преди изборите ще обещават, след изборите отново ще карате по дупките. Хайде сега, пак гласувайте под строй.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/2/23 23:42

    Цялата Обл.Кърджали е без Коментар. Не само пътищата всичко е УЖАС. ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ТИЯ АКЪЛ ЛИ НЯМАТ ТА КУПУВАТ ТОЯ ЦИМЕНТ В ТАЯ ОБЛАСТ.НИКОГА НЯМА ДАСЕ ОПРАВИ КЪРДЖАЛИ ДОКЪТО НЕСМЕНЯТ ПАРТИЯТА.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/2/23 23:43

    То в Кърджали е подобно положението те за селата вайкат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/2/23 13:23

      Та кво ни пука за Кърджали. Там все си е мизерия.

      Изтриване
  9. Анонимен3/2/23 10:57

    твърдия електорат избира...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/2/23 11:03

    КАТО ГИ ИЗБИРАХТЕ ВИ ОБЕЩАВАХА СЕГА СТИГА СТЕ ПЛАКАЛИ.И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ПАК ПОД СТРОЙ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/2/23 11:31

    Asvalta e ot Schivkovo vreme ,samo se karpi i zaprilica na pantalonite na Carli Caplin,da jivey Evropata tam sme ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.