24rodopi.com/Общество

На среща с генералния Консул на Турция в Пловдив изразихме нашата съпричастност към болката и скръбта на семействата, загубили свой близък в ужасяващите трусове в нашата съседка. Молим се за бързо изцеление на ранените, и за мъдрост на спасителите, които неуморно дават всичко от себе си, за да спасят живот“, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис.

В срещата участваха председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад, кметът на Черноочене Айдън Осман, както и кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

В този труден момент е важно да помогнем с всички сили, затова на среща с генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю от името на кметовете на 7-те общини в област Кърджали, както и от мое име и на жителите на града, заявихме пълна готовност за подкрепа още сега, веднага“, посочи Хасан Азис.

С Консула бяха обсъдени възможностите за помощ на пострадалите и семействата на загиналите, както и списък с неотложни стоки от първа необходимост, които да бъдат набрани и изпратени на хората от засегнатите райони.

Към момента жертвите на земетресенията са над 5 хил., над 21 хил. души са ранени, над 6 хил. сгради са напълно унищожени, други 11 хил. сгради са повредени, десетки хиляди остават на улицата, без дом. Лошото време затруднява работата на спасителите, все още има много райони, до които не могат да достигнат аварийни екипи.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/23 23:23

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.