24rodopi.com/Политика

Мустафа Карадайъ ще води листата „Избори`април 2023“ на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, споделят пред 24rodopi.com активисти на партията от 7-те общински съвети.

Те смятат, че не е изключено този път Карадайъ да не избере Шумен за свой депутатски район, а да заложи на Кърджали, но "този вариант бил под 40-те процента". На последните избори, проведени на 2 октомври 2022 година, шуменската организация постигна отличен резултат и с 15 097 гласа изпрати в парламента двама депутати – Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид. Този път шуменци се надявали да вкарат в Народното събрание местен активист.

От 4-мата кърджалийски депутати в 48-мото Народно събрание най-сигурен за избираемо място и за вота на 2 април е Байрам Юзкан Байрам, бивш областен лидер на Младежко ДПС. Това пък сочи анализът на младежките активисти в Кърджали. Въпреки, че 37-годишният Байрам е преминал в „отбора на батковците“, в последните две години местните структури на МДПС не са успели „да излъчат лице, които да върви по лидерски стъпки“. Освен това, Байрам е сочен от младите за „бъдещ кандидат за кмет на Кърджали, ако Хасан Азис се откаже“.

Като „квота на помаците“ почти сигурно е и 5-ото място на Павлин Кръстев, която позиция е избираема, ако Карадайъ отново стане шуменски народен представител.

Адлен Шевкед пък е сочена за един от най-добрите финансови експерти в парламента в последните години. В ДПС тя отстъпва само на Йордан Цонев, който се славеше като добър бюджетар още докато беше в партията на Иван Костов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/23 12:33

    Ако беше някои друг щяхда гласувам за ДПС

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/2/23 13:07

    Вече няма смисъл !БГ и ЕС битти ! Коаквото и да е, който и да е, очакват ни бедност, анархия, корупция и май...война и глад !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/2/23 13:19

    Пак ли?
    Жалко за електората!🤫

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/2/23 14:00

    Що тъй стана?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/2/23 14:25

    Мукатез къде остана?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/23 14:44

    Bravo samo napred nie sme dps narodat e s vas. Molya napravete glasuvaneto po prosto zashtoto mnogo hora se zatrudnyavat i glasuvat bez da iskat na drugi partii kakto az praveh do predi 2 godini.mnogo hora iskat da vidyat mladi novi hora no az ne mislya taka mladite kradat poveche.Uspeh

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/23 15:28

    Йандък Джайър Джайър

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/2/23 08:03

      Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?

      Изтриване
  8. Анонимен4/2/23 15:31

    Ако е Байрям кандидат на ДПС ще излезна безпартиен кандидат и ще го победя още на първи тур

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/2/23 15:34

    Нека този път ЦС на ДПС разреши да гласуваме с ПРЕФЕРЕНЦИИ и да ги видим колко са специалисти и колко гласове има за тях Да не стане последния в листата да е след лидера ни

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/2/23 17:53

    До 14:44🤣🤣🤣🤣🤣🤣 пак си същия Калитко🤣.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/2/23 07:34

    Опита се да реши следната задача:
    СРАВНИТЕЛНО СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ
    плюс СЛУЖБА НА ПАРТИЯТА = ИНФАРКТ..
    Достатъчно му е.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/2/23 07:43

    За да си набавим храна и течности, са нужни финансови средства, за да дишаме, те не са необходими. Въздухът е безплатен, ние го получаваме даром от природата, той е неизчерпаем. Затова може би не го оценяваме напълно.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/2/23 08:15

    Основната функция, с която всички го свързваме е смазването, което води до висока мощност

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/2/23 12:18

    Предложенията съмнителни, както и старите послушни пионки без покритие. Всите ще утекът в ряката.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/2/23 17:22

    ili gugutkovata adminisracia da prati izborna zakonna prozrachna informacia s pisma na vseki bg izbiratel s 3 imena na adres po jiveene v rbg, ili ste vi obarnem s hastara navan ot darjavnia buladmin i ste farkat pak pera i kopita iz poluostrovcheto. kraino vreme e rradevata tapakova adminisracia da sa nauchi da pravi prozrachni zakonni pismeni informirani saznatelni izbori v anavatana na bulgarski, turski, armenski i romski ezik pone ;) s resurcite na regionalnata bul adminisracia i kmetskite postenski kutiiki v vseka bul mahla ✉️📩🗳️🕗🕔🪤📜🟢

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/2/23 23:50

    Всеки път едни и същи кандидати и после защо няма правителсто. Нищо не сменят в уравнението и очакват да има различен резултат. Щом не се получава правителството значи трябва да се смени нещо, сменете ги тези хора всичките, искам рулетка, да се въртите!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/2/23 14:59

    Как ще ги сменят, как ще стане

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.