24rodopi.com/Общество

„Помогнете ни! Моля ви, изпратете ни всичко, с което разполагате. Не са само Хатай и Антакия. Моля ви, за Бога, тук умират хора. За Бога, помогнете“.

Апелът през сълзи на една футболна легенда.

Бившият вратар и настоящ треньор на Хатайспор Волкан Демирел отправи отчаян зов за помощ след ужасяващото земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер, което удари Турция и Сирия, но бе усетено още в Египет, Ливан и Кипър.


41-годишният ветеран се включи на живо и през сълзи каза каква е обстановката в засегнатите райони след мощния трус и регистрираните най-малко 40 вторични труса.

Както вече писахме, нов мощен трус с магнитуд от 7,5 по Рихтер разлюля Южна Турция. Земетресението е регистрирано в 13:24 часа местно време в провинция Кахраманмараш.

Според информация на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е бил с магнитуд 7,5, а по данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) магнитудът на новия трус е бил 7,6.

Все още няма официални данни за нови загинали и разрушения.

Около 1 500 души са загиналите, а над 5000 ранени след разрушителното земетресение тази сутрин в 04.17 часа в южната съседка.

Двата самолета „Спартан“ на Военновъздушните сили, с помощ за Турция, излетяха от летището в столичния кв. „Враждебна“, съобщават от БТА. На машините има хора и техника, които да окажат съдействие на съседката ни за последиците от земетресението

Снимките са  от град Хатай.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/23 15:28

    Трагедия

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/2/23 17:41

    Alah sizinlen olsun Türkiyem🙏🙏🙏

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/23 20:17

    Господи помогни на тия хора🥲

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/23 10:03

    CANIM ANA VATANIM TURKIYE. OLMUSLERIMIZE RAHMET YARALARIMIZA ACIL SIFA DILIYORUM. YUCE RABBIM YARDIM ET

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/23 11:26

      Ако ти е ана ватан събирай си багажа както направи през 89 и марш в ана ватан на границата в Българската част оставяй Българския паспорт и личната карта!!!

      Изтриване
    2. Анонимен7/2/23 12:06

      AMIN!

      Изтриване
  5. Анонимен7/2/23 17:51

    А бе педераст,за българите в Македония и Сърбия анаватан коя държава ебоклук такъв

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/23 22:18

      Така е България им е майка родина ,но не прочетох някой да се възмути когато пребиваваха българите в Македония! Още по малко чух изявление на партията радетелка на правата и свободите на гражданите! Или те са закрилници само на определени граждани!!!

      Изтриване
    2. Анонимен9/2/23 09:37

      Педераст ще викаш на баща си дето те е насрал

      Изтриване
    3. Анонимен9/2/23 09:41

      В Сърбия те са Сърби а в Македония са Македонци или за двата да кажа директно че са Югослави

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.