24rodopi.com/Читател-редакция

„Някаква псевдоистерия настанала в социалните мрежи. Кучета били тровени с антифриз. Интересно, как точно разбраха природозащитниците механизма на отравяне? Но това е друга тема.

Периодично подобни „скандални“ интерпретации се пускат в общественото пространство, обикновено след като медии публикуват официалните данни за броя на нахапаните от улични кучета. Интересно е, че след „акции по натравяне“ броят на агресивните глутници, върлуващи из центъра на Кърджали и във „Възрожденци“, не само не намалява, но и се увеличава. И как „отровителите“ все избират някакви кучета, които са в отдалечени райони на града, а не местата на върлуващите глутници?

Друго интересно, защо природозащитници се изпокриват в социалните мрежи, когато се появят данните за нападнати възрастни хора и деца? Наскоро пенсионерка осъди данъкоплатците в Кърджали да заплатят дружно чрез Общината 18 000 лева обезщетение заради това, че е била нападната от кучета, като дори й е бил откъснат пръста на ръката. Ни вопъл, ни стон от страна на кучезащитниците. Заради действията на които всички разбрахме, че е затворен и т.нар. приют в Кърджали.

Защо тези хора се държат толкова агресивно към всички останали и ги обвиняват във всички възможни грехове? Някои от версиите им дори надминават фантазиите на доказан специалист по темата като Стивън Кинг. Преди известно време, те оврещяха региона, че кантонер край Кърджали малтретирал с метална тръба куче. После му отрязал лапите с моторен трион. Разследването установи, че кучето е блъснато на жп релсите от влак, за което личаха кръв и козина от животното по тях. Последва мълчание, а изразите „урод, изрод, да се линчува“ си останаха неизвинени. Кантонерът стана поредна жертва от страна на вербалната агресия на кучкарките. А мъжът бил единственият, който хранил и обгрижвал почти сляпото старо куче преди да го блъсне влакът.

Нито дума от страна на природозащитниците за мръсотията, която е навред. За заразите, които са плъзнали. В Кърджали има лайшманиоза. Разнася се от кучета. Вече има и заразен човек. Наскоро бе регистриран и пореден случай на човек с кучешка тения.

Тези неща остават встрани“.

Ангел Г., читател на 24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/23 13:48

    Кантонера го познавам лично и съм запознат с случая.
    Интересното е че той пише коментар за сляпото куче, кое и как е станало.
    Часове след публикуването на коментара Вече униформените са на неговия адрес.
    Същите униформени нищо не правят срещу рекета на КУЧКАРКИТЕ, Никакви проверки на техните фондации.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/2/23 15:34

      Защото такива пари се въртят там, че ти е бедна фантазията

      Изтриване
  2. Анонимен3/2/23 15:11

    Поздравление за статията!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/2/23 15:22

    Значи системата работи така:
    Качват нежелания пес в селата,айде в багажника на колата и го пускат в Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/2/23 15:38

    КОЙ Е АВТОРА НА ТАЗИ СТАТИЯ ПИТАМ АЗ ??????? ЗАЩО НЯМА ИМЕ НА ТОЗИ КОЙТО ПИШЕ СТАТИИТЕ????????? РОДОПИ ОТ МЕСЕЦИ ВИ СЛЕДЯ ПУБЛИКАЦИЙТЕ И ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВИ ПОТРАЯ С ТЪПИТЕ ВИ ЕПИТЕТИ КОЙ БИЛ "кучкарките" И ТЕМ ПОДОБНИ!!!!! СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ ЩЕ БЪДЕ С ВХОДЯЩТ НОМЕР КЪМ СЪДА !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/2/23 17:17

      Аааа смях в залата, сега Родопи 24 една медия ви е виновна.

      Изтриване
    2. Анонимен3/2/23 17:22

      Ангел Г.е автор на статията НЕГРАМОТНИК.Щял да се обърне към съда неграмотникът прост.

      Изтриване
    3. Анонимен3/2/23 17:49

      Много си страшна, ма, кучкарко, то автора го пише и ви е наврял в на кучето дивия

      Изтриване
    4. Анонимен3/2/23 18:16

      Няма обидна работа, няма и обидна далавера. Когато гледаш крави си кравар, говеда - говедар, овце - овчар, кучета - кучкар. Дразнещото на кърджалийските кучкарки и кучкаря Хакан е, че заради приходите, които получават след шум за куче или коте, е че принудиха да бъде затворен приютът. Няма приют, има голяма далавера. Има приют, няма далавера.

      Изтриване
    5. Анонимен3/2/23 20:46

      До 15:38 "Кой е авторът на тази статия ПИТАМ АЗЗ" Ама Коя си ти аджеба бе принцесо? питала Тя, ти да видиш абе хора пиите си хапчета бе че бая народ изтрещя и тая дето пита и тя май духа масло ццццц сега вече си давам сметка защо сме на тоя хал, пази Боже

      Изтриване
  5. Анонимен3/2/23 20:05

    До 15:38 Госпожо или Госпожице защото най вероятно сте такава по начина който пишите незнам колко още ще траете но Ние останалите Нормални граждани и хора скоро няма да можем да ви изтраем и ако вие сте 50-70 или 100 човека ние сме много повече и започва да ни писва от криворазбраната ви защита и отъждествяване на кучета, котки и други животинки в човешка душевност те не са хора Госпожо/це те са животни които нямат нищо общо с хомосапиенс, живеят по свои правила и закони ръководени от първични инстинкти което се различава от нашите правила за живот като разумни същества и социум ако толкова много сте загрижена за животните гората е пълна с животинки вълци, чакали, мечки, катерици и какви ли още не животинки ако сте толкова много загрижена за животните би трябвало да помогнете и на тях но не мисля че загриженоста ви е искрена по скоро е финансова и не плашете със съд и прокоратура и незнам си какво защото ако бяхме нормална и правова държава такива като вас трябва да са на друго место а не между нас ако на вас ви е приятно да ви лаят и хапят кучета на мен и още стотици хора не е да не говорим стресът и ужесът което изживяеа едно дете нападнато от бездомни кучета болести изпражнения не мисля че е приятно ноо ако мислите че е ок приберете ги в дома си и се грижете за тях

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/23 08:14

    До всички зоо любящи,щи ви ги докарам тия помиари у ваззззз ,а на Родопи24 браво за статията!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/23 08:20

    Значии в Кърджали има около 150 куче любци,и толкова бездомни кучета, а бе хора вземете по едно и готово! Има бездомни има проблем, няма бездомни кучета ,няма проблем

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/2/23 08:49

    Всичко е за пари. Винаги става дума за пари. Приютът си работеше добре. Хората от селата обаче пренасят в кашони старшно много малки кучета и ги пускат в града. С тази фалшива загриженост за кучетата по улиците затворихме приюта и сега имаме рекорден брой нападнати хора.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/2/23 09:43

    Значи още малко ще ги трая тия Кърджалийски кучкари след това ще се разправям с вас в съда ясноли ви е Кърджалийски Кучкари.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/2/23 12:33

    Кучкарките не са отговорни, те само могат да лаят. Отговорността е на нищо правещата община.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/2/23 21:36

    A az iskam da popitam kay pribira otpuskanite ot es pari za problema s ulichnite kucheta. Bate bate krajba golyama agata krade yako a naroda pita kac numaraya oy vercez.vay anam vay

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.