Нико Ников/24rodopi.com/Коментари

Събитията, които се случиха в Украйна през 2014 г., са държавен преврат, заяви Илон Мъск. "Изборите бяха съмнителни, но няма никакво съмнение, че имаше преврат", написа той в Туитър.

Последва лаконичният коментар на най-колоритната български избирателка – леля Райна:

- Мааайко да не чуват!

Един 59-годишен мъж в София се ядосал и грабвайки телефона занареждал:

- Вкарайте и този Мъск в списъка „Магнитски“.

От другата страната се чул нежен глас, познат от прогнозата за времето:

- Милооо, пак ли сънуваш, че си президент!

--

Аз не мразя хора от телевизора, защото не гледам българска телевизия. Но в понеделник вечер приятел ме накара да си пусна в интернета запис от неделно политическо предаване, изява на бившия бойкоборисов президент Росен Плевнелиев, за който свободните електронни медии по-често пишат, че е мъж на атрактивната водеща на синоптичната тв рубрика Деси Банова.

Та, гледах българска политическа тв изява, защото аркадашът, който сабалян след пускането на водата в тоалетната прави второ пускане по навик – на телевизора, беше упорит. Изрече дежурния си лаф: „Абе, тези хора ни правят на будали от сутрин до вечер. Опитват се да ни наливат акъл като в час по трудово обучение“. Казвам му: Ако не си мазохист, просто не гледай!

Самият аз гледах. И признах: Приятелят е прав!

--

Гледах половинката на синоптичката и разбрах защо Бойко Борисов не го направи президент за още един мандат.

Ама не мога да разбера защо въобще го „назначи“ за президент в "златните" години на ГЕРБ.

--

Колкото повече настаняват в телевизора Росен Плевлениев и другите му съотборници с опорките, толкова повече гласове кънтят на улицата, че ще гласуват на инат за „Възраждане“.

Колкото повече шава мъжът на синоптичката, толкова по-нависоко Костадин Костадиновата партия вдига самолета.

 

P.S. Приемете автора като избирател, който е преминал от активен период в наблюдателен. Винаги съм пускал в урната синя бюлетина, от времето на Жельо Желев до премахването на цветовете. После хартийките станаха бели, някак си приличащи и на наличните политици в кандидатските листи – безлични, по своему еднакви и равни в посредствеността, без лидерско излъчване.

Как да отидеш на пазар/избори, като знаеш, че там ти пробутват генно-модифицирани организми/кандидати за депутати.


Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.