24rodopi.com/Политика
Обществените нагласи позволяват още днес да се обявят имената на тримата 100-процентови народни представители от Кърджалийско в 49-тия парламент. Това са Мустафа Сали Карадайъ, Елван Бехчед Гюркаш и Байрам Юзкан Байрам.
ДПС ще спечели 3 пълни мандата и ще има голям остатък за четвъртия. Очаква се Карадайъ да влезе в 49-ото НС от Шумен, което ще осигури поредно присъствие в парламента на Адлен Шукри Шевкед и шанс за Павлин Кръстев, ако системата "Хеър Ниймайер" отреди и 4-тото място на Движението.
Голямата битка в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район ще бъде за 4-тия и 5-тия мандати, като най-близо до него ще бъдат ДПС и ГЕРБ, ако се вярва на последните социологически проучвания.
Изненадващо последният мандат може да получи и малка партия, ако ГЕРБ не увеличи резултата си от последните парламентарни избори.
Условието за "подарък" на някоя от малките партии е тя да прескочи бариерата за влизане в парламента от 4 процента, а в Кърджалийско за листата й да са гласували 800 - 1 000 души. Според социолозите шансове за 4 процента+ имат „Български възход“, „Левицата“ и „Има такъв народ“. За отбелязване е, че и трите формации са заложили в Кърджали на „парашутисти“. Ако изброените малки партии останат извън парламента, минимални теоретични шансове за мандат ще има и коалицията „Продължаваме промяната“ - „Демократична България“.
БСП също би получила "армаган" от "Хеър-Ниймайер", но трябва в национален план партията да катастрофира, а в Кърджали да получи около 1 500 гласа.
Със сигурност във вечерните часове на 2 април кърджалийци няма да знаят името на 5-тия депутат, а партийните централи да останат в неведение 3 дни.
На снимката: Кандидатите на ДПС в 9-ти МИР. Половината ще бъдат на парламента.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/2/23 22:11

    5х5 не свалете летвата. Успех и без аварии.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/3/23 09:09

    закривай!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/3/23 09:17

    За Мустафа Карадайъ и Елван Гюркаш ДА, но не е достатъчно с техния авторитет да отстраните насъбраното негативно отношение на избирателите спрямо другите кандидати на избираеми места в листата. За пореден път сте в грешна посока и това ще се проличи на следващите Местни избори. Козметичната промяна в листата е само временно решение, а не дългосрочна стратегия за бъдещи успехи!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/3/23 12:23

    От Момчилград няма на избираемо място нито един кандидат. При това положение, как да гласуваме за ДПС??? Това е обидно за над жителите на Момчилград, който винаги сме подкрепяли ДПС. На тези избори няма да гласувам, нямам съгражданин на избираемо място, който да защитава нашите интереси в Народното събрание.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/3/23 16:47

      Момчилградчани винаги имахте по няколко души в листата В момента ще са от Кърджалейро и Ардино

      Изтриване
  5. Анонимен1/3/23 17:02

    Момчилград кметицата помага на всички тя е влистата на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/3/23 19:37

    Кажете една основателна причина за да гласуваме за вас? В града и около града всичко е подвсякаква критика..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/3/23 20:26

    polovinata balgarski ne znaiat no 6te im odariat edno ramo za da stanat milioneri a izberatelite kakto vinagi sled izborite 6te revat 4e sa gi izbrali

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/3/23 21:16

    Гласувайте и гладувайте овце

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/3/23 22:06

    Ооо автобусите от Туркийе ще дойдат сега пак на аванта ние тука и да гласувме и да не гласуваме нама файда благодарение на тия будали ние ги търпим тука данъците алмъш палто гитмиш пътища йок гечмиш олсун на народа

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/3/23 22:38

    Тука трябва да понесе отговорност председателя на ДПС - Момчилград за бездействието си който неможа да обедини партийния актив оказа сенеподготвен за това място .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/3/23 08:54

      Стига само сте писали глрупости,ако има нещо напишете в централата или като идва председателя г-н Карадайъ му кажете лично .Но като идва той всички мълчите и ръкопляскате

      Изтриване
  11. Анонимен1/3/23 22:40

    Предишните депутати да направят отчет пред избирателите си какво са направили за региона. Ако не го напревят защо да гласуваме за тези?
    Например: ремонтирахме новия мост в Кърджали.
    Направихме автоматизирано светлинно регулиране на кръстовището за Теклас и Глухар.
    Оправихме селските пътища в окръга
    Имаме редовни новини по радио само на турски както в Гърция…..
    Мечти мечти. Няма такива депутати от региона

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/3/23 08:19

    Glasuvayte samo napred glad i mizeria shte e na maximum

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/3/23 14:11

    Брейййй...голяма битка ще стане...От тези клоуни нищо не става...Нека първо да научат български език.Па може и да стане нещо..

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/3/23 08:50

    Gladni kokoshki proso sanuvat. ;)))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.