24rodopi.com/Образование

Отбор YBP от СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали е класиран на 5-о място от 113 тима в България на националния кръг на олимпиадата по статистика.

Това дава възможност на отбора да продължи напред и да се бори за представяне на България в Европейския кръг на олимпиадата.

Отбор YBP включва учениците от 9 “в“ клас Любомир Колев, Георги Тянев и Александър Делчев и достига резултат от 98,13 точки. На първо място в националния кръг е отбор „TEAM-PRO“ от ПГИМ - Пазарджик с 99.25 точки, чиито ръководители в края на миналата година бяха гости на СУ „П. Р. Славейков“ и обучиха много ефективно младите статистици. 

Директорът Милко Багдасаров се срещна с трите момчета и техния ръководител Марияна Янева, за да ги поздрави за успеха и да ги мотивира на следващия кръг да се представят още по-добре.

Малко по-късно директорът се срещна с всички екипи по статистика в училището за шампиони, с ръководители Златомира Джисова и Марияна Янева, които също са се справили много добре и с много малки разлики в сравнение с първите пет отбора в класирането, но остават извън финалната петица. „Дори и един класиран екип е изключителен успех за нас, тъй като отборът ни по статистика съществува съвсем отскоро и все още ни липсва опит в тази сфера, а и в този тип състезания“. Багдасаров поздрави всички участници и изказа своята увереност, че догодина резултатът на това ниво ще бъде още по-добър.

Европейската олимпиада по статистика се организира от Евростат и част от държавите - членки на ЕС, с цел да се повиши статистическата култура на учениците и учителите.

Инициативата е насочена към повишаване на функционалната грамотност на учениците чрез засилване на любопитството и интереса им към статистиката, като се покаже нейната роля както в различните сфери на обществения живот, така и във всекидневието на обикновения човек.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/23 19:35

    Браво! Страхотни ученици, страхотни преподаватели и страхотен директор! Храм на знанието, не училище!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/23 10:25

    Самохвалко!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.