24rodopi.com/Общество

70 на сто от нашенци предпочитат ракията, следват уиски, бира, вино… Според Евростат България е на 7-мо място на Стария континет по употреба на твърд алкохол-средно по 12,5 литра на човек годишно. Пред нас са Чехия, Латвия, Литва, Германия…

Може да се спори, но това са изчисления на статистиците. Реалността в и от бутилката е съвсем различна. Битието в страната ни често е с черен етикет. И много силни градуси.

Буйства, посяга да се бие, заплашва с убийство. Подобно поведение е често срещано явление в Родопите. Не подминава дори и жени.

Дама от региона бе настанена със съдебно решение на двумесечно лечение в специализирано заведение заради злоупотреба с алкохол. Това е било желанието на роднини.

Жената често злоупотребявала с алкохол, при което ставала агресивна, опасна за нея, близките и околните. Често потърпевши били майка й и сестра й, които споделяли общо домакинство в населено място в периферията на региона.

От началото на тази година състоянието на родопчанката се влошило още повече, била неадекватна. След пореден запой обиждала майка си, скочила да я бие, нанесла й удари с ръце и крака в областта на тялото и главата. Достигнало се до намеса на полицията.

След всяка чашка дамата заплашвала, че ще умъртви родителя си и сестра си. Гонила ги от дома им…

Нетърпимото положение наложи намеса на съда. Жената бе пратена на лечение.

На снимката: Не са рядкост и подобни гледки

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/23 14:48

    Всички болести са от нередовното пиене на алкохол. Битието определя питието. Защо в целият свят хората като пият алкохол казват наздраве.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/23 17:18

    Д-р Радева ми забрани да пия вода.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/23 17:42

    12.5 това за 15 дена ли е

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/3/23 18:17

    Това е без бирата нали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.