24rodopi.com/Криминале

29-годишен дрогиран водач е бил задържан в Кърджали в хода на стартиралата тази сутрин специализирана полицейска операция в региона. Мъжът не е спрял на сигнализация от страна на патрулен автомобил в централната част на града. Колата е продължила, последвана от патрулка. Водачът е бил спрян в квартал „Възрожденци“. Тестът установил наличие на канабис в организма му, както и 0,6 промила алкохол.

Това обяви ръководителят на операцията комисар Атанас Чотров, началник на сектор „Охранителна полиция“.

Акцията за противодействие на конвенционалната престъпност се провежда с масирани проверки във всички общини.

Над 20 водачи, употребили алкохол, и над 15-наркотици, са били установени на територията на областта от началото на годината. 46 пък са случаите на управление на нерегистрирано превозно средство.


В 24-часовата операция са включени общо 100 служители на МВР от Охранителна полиция, Криминална и Икономическа полиция и 6 екипа на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали. 16 са изградените контролно-пропускателни пунктове в областта, от които 8 са на територията на РУ-Кърджали. Основните акценти в операция са свързани с подобряване на средата за сигурност, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, на разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол. Засилени ще бъдат и проверките за спазване на скоростните режими, като в операцията са включени всички налични технически средства за засичане на скоростта.  Масирани проверки ще бъдат извършени в населени места в община Кърджали и на териториите на останалите 4 полицейски управления.

За отправени закани при семеен скандал в РУ-Кърджали е задържан 57-годишен за срок до 24 часа. При проверките е установено нерегистрирано моторно превозно средство в Момчилград.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/23 13:12

    Moje li kordinati na liceto narkoman4e...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/23 13:43

    МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ,НО НЕКА ДА БЪДАТ ПРОВЕРЯВАНИ ВСИЧКИ ВОДАЧИ,БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/23 16:00

    Има наши ваши затова сме на този хал

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/23 16:21

    Г- н Чотров праеете хайки и акции и по центъра!!
    На метри от Дирекцията гонки ,съмнителни лица по кафетата и т.н

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.