24rodopi.com/Темата+

До 2 000 евро взимат от изселник посредници за придобиване на българско гражданство, разкриха пред 24rodopi.com запознати с практиките в Кърджали.

„Изселникът, който има право да придобие български паспорт ангажира посредници, за да не се налага да пътува често от Турция до Кърджали или до София. Има няколко легални фирми в Кърджали и региона, но има и нелегално занимаващи се с тази дейност, какъвто е последният случай със задържаните“, посочи източникът ни.

Както вече 24rodopi.com писа, вчера състав на Окръжния съд в Кърджали взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на С.М.С. от гр. Джебел - обвиняем по досъдебно производство. Той е С.М.С. е привлечен от Окръжна прокуратура – Кърджали като  обвиняем в извършено престъпление по чл.304, ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс,  за това, че през м. март 2023 г. предложил дар - парични суми на длъжностно лице – служител на МВР.

Припомняме, че задържана с него служителка в „Български документи за самоличност“ бе освободена и вече се е върнала на работа.

Посредникът парадирал, че познава нея и други паспортисти, като по този начин си създал имидж на „голям играч“.

С. С. пристигнал от Турция и заживял в хотел. Той влязъл в конфликт и с една от фирмите с основна дейност "Придобиване на гражданство и пребиваване в Република България".

Очаквайте още по темата

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/3/23 15:34

    От години им късат шортите на изселниците за всякаква документация.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/3/23 15:47


    Властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/3/23 15:56

    Час по скоро трябва да се въведе правила. Който е живял 5 г. извън ЕС да няма право да пътува и живее в ЕС преди да е живял и работил в България 5г. Даже да не кандидат-гражданин, даже гражданите извън ЕС трябва да гивеят 5г. в България. Тези, които не са живяли, а са се установили вече в ЕС, да загубят правото си на пребиваване в ЕС и непременно да се върнат да работят в България поне за 5г.!!! Писна ми хора с двойно гражданство да се установявят в ЕС. Взимат ни работните места по чужбина. Искам да нямат алтернатива и както ни се фукаха, кагото лирата беше скъпа, сега ние трябва да им се фукаме с гастербайтерски заплати. Трябва да работят 5г. за да заслужат привилегиите на Българското гражданство! Само тогава ще е сраведливо. Още при първото редеовно правителство ще предложа това на Народните представители. Да допълня, че съм етнически турчин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/3/23 12:28

      Коментара ти Мирише на Кърджалийски националист съчанлия. 5 години щяли за да работят за България. Малко ли работихме? Ние да не сме роби бе? И да знаете че ако дойдем ще ви смачкаме и мафиотите и политиците. Ще има здрав бой. Свикнали сте на рекет и кражби. В Белене няма ли да ни пратиш?

      Изтриване
  4. Анонимен21/3/23 17:01

    Малко е взел,държавните такси неможе да плати за тия пари !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/3/23 18:52

    С други думи купуват си паспорти, печелят посредниците.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/3/23 18:57

    Вместо да издават паспорти срещу уседналост, те се продават срещу фиктивна регистрация на постоянен адрес. После защо имало корупция...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/3/23 19:19

    Тази дейност се извършва незаконно от бившите и сегашните агенти на ДС Няма кой да им дава да работят незаконно

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/3/23 19:19

    Добре де защо държавата не опрости този процес?
    Нека тези пари отиват в националния бюджет. Сега отиват у различни тъмни личности, които подкупват високо поставени бюрократи.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/3/23 19:36

    Защо паспортиската в Джебел не е увълнена Дисциплинарно? Как може да приема подкуп на къде вървят нещата?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/3/23 12:16

    И най-накрая нищо няма да излезне от цялата тая "дандания"

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.