24rodopi.com/Общество/Регион

3 280 000 лева дари „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ на Община Крумовград през изминалата година. Средствата са разпределени за 33 значими проекта за инвестиции и развитие на обществото, посочиха от компанията.

С 500 000 лв. беше подкрепена МБАЛ „Живот+“ ЕООД. Чрез финансовата подкрепа от страна на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ се покрива оперативният дефицит на болничното заведение и се осигурява допълнително заплащане на лекарите, което цели освен задържане на текущия персонал, и привличане на нови кадри, които да успеят да продължат дейността на болницата.

Средства на стойност над 1 000 000 лв. бяха разпределени за инфраструктурни проекти на територията на общината. С реализацията им 13 махали в 11 села се сдобиха с нов асфалтов достъп до и вътре в населените места. Стартира изпълнението за водоснабдяване на село Чал, което бе дългогодишна мечта на местните жители.

Компанията осигури доставката и монтажа на станция за мониторинг на качеството на атмосферния въздух на стойност 28 560 лв.

362 460 лв. бяха осигурени за изграждането на басейн, летен бар и обслужваща сграда в общината.

Социалният проект за осигуряване на лични асистенти за хора в нужда достигна до над 20 потребители, като компанията осигури средства в размер на 86 000 лв. за назначаване на 12 щатни бройки лични асистенти.

С 25 000 лв. бяха подкрепени участията на местните фолклорни състави в национални и международни фестивали. През настоящата година самодейните състави имаха възможност да представят културата и обичаите на общината на изцяло новата сцена с оборудване на стойност 79 182 лв., което общината закупи, като част от Годишния рамков договор. Сцената, като една от най-новите и видими придобивки, даде възможност за по-добрата организация на местните събития.

750 000 лв. бяха предоставени за финансиране на футболен клуб „Крумовград“.

Четиридневното събитие „Крумовградчани от близо и далеч“ беше подкрепено със 106 753 лв. По време на събитието беше подготвена богата програма с участие на местни състави, български и чужди изпълнители. По време на мероприятието, събрало на едно място близки, приятели и граждани, които не са се виждали отдавна, Крумовград бе посетен и от всички съседни общини и области.

Изграждането на нова зона за отдих в града стартира през 2020 г. като един от основите ангажименти, поети от страна на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ към община Крумовград. През 2022 г. компанията осигури финансиране в размер на 11 383 лв.

През изминалата година се изпълниха и строително-монтажните дейности, които през последните 2 години Дружеството подкрепя.

Друг значим проект за общината и жителите е хижа „Свежест“. Тази година „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ дари 134 903 лв. за оборудване и обзавеждане на хижата, за да може да функционира пълноценно.

Компанията осигури на общината 100 000 лв. за придобиване на самостоятелен обект в сграда „Ресторант България“.

Подкрепените проекти целят подобряването на средата на живот чрез инвестиции в инфраструктура, здравеопазване, спорт, образование и култура.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.