24rodopi.com/Спорт

„Левски“ даде футболен урок на „Арда“ пред 5 000 зрители на стадиона в кърджалийския парк „Простор“, побеждавайки го с 3:0 в мач от 24-ия кръг на елитното ни футболно първенството. С успеха си „Любовта на народа“ вече е на 4-то място във временното класиране с събират 41 точки, „Арда“ остава на 8-а позиция с 35 точки. „Сините от Кърджали“ имат шансове и за Топ 6, но с показаното на терена това изглежда трудно постижимо.

Както вече 24rodopi.com писа, Роналдо, Рикардиньо и Ивелин Попов от дузпа вкараха за успеха на „Левски“ в мач под №250 за старши треньора Станимир Стоилов в Първа лига.

„Левски“ си подсигури победата преди почивката, когато изигра едно безпроблемно полувреме, а домакините се ограничиха с далечни неточни удари и неоснователни претенции за дузпа.

Гостите откриха резултата още в 6-ата минута чрез Роналдо, който получи меко подаване от Уелтън Фелипе и от въздуха наказа вратаря Господинов. Грешката обаче започна от Тунгара, който загуби висока топка. Оттам Илия Юруков не беше добре позициониран и остави Уелтън свободен и той центрира за попадението.

Футболистите от Кърджали опитаха да реагират и създадоха две ситуации, които обаче не завършиха с точен изстрел. Но в 20-ата минута Левски беше доста близо до удвояване на преднината. Жереми Петрис центрира от дясното крило и топката падна точно на крака на Рикардиньо, който изпревари Алекс Петков, но не улучи вратата. Домакините продължиха да търсят гол, но в 32-ата минута бяха наказани от второто попадение на „Левски“. То падна с голяма доза късмет, след като Ивелин Попов при контраатака напредна и направи нещо като прострелно подаване. Рикардиньо подложи крак, а отклонилата се топка излъга вратаря Господинов.

Лесният мач за „Левски“ продължи и в първите минути на второто полувреме, когато победата беше оформена и затвърдена окончателно. Отново Илия Юруков беше виновен за третото попадение, след като предизвика дузпа. Както преди седмица на мача „Лудогорец“ – „Черно море“, сега съдията също отсъди наказателен удар за фаул срещу футболист, който е с гръб към вратата, на самата граница на наказателното поле и при доста спорна ситуация. Но никой от играчите на „Арда“ не протестира, а Ивелин Попов не остави шанс на вратаря Анатоли Господинов.

Едва в 59-ата минута домакините създадоха реална голова ситуация, която завърши с удар на Ел Мами Тета от малък ъгъл. Вратарят на гостите Пламен Андреев обаче просто сложи крака и изби в ъглов удар. В 66-ата минута Радослав Цонев от свободен затрудни Андреев на вратата на столичани, който трябваше да вади топката в ъглов удар. При неговото изпълнение се получи и бъркотия в наказателното поле, а накрая топката беше изчистена.

В 83-ата минута Уелтън Фелипе пропусна да вкара четвърти гол във вратата на Арда. Новото попълнение Ел Джемили проби от дясно и продължи към Жереми Петрис, който извади топката. Но бразилският футболист на „сините“ шокиращо от 5 метра не успя и стреля в тялото на вратаря Господинов.

„Арда“: Анатоли Господинов, Милен Желев, Деян Лозев, Алекс Петков, Умар Сако, Илия Юруков (55 – Жозе Жуниор), Абубакар Тунгара, Преслав Боруков (73 – Ласана Н’Диайе), Радослав Цонев (73 – Иван Коконов),  Ел Мами Тета (62 – Иван Тилев), Светослав Ковачев (62 – Станислав Иванов)

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/23 17:16

    Защитата добре си поспа, браво момчета имате спокойствие спите си

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/23 17:18

    Пореден трагичен мач на Арда.Илия Юруков с втора поредна дуспа.Видно е,че Тунчев не става.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/23 17:25

    Крайно време е Тунчев да си ходи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/23 17:26

    Тунчев отивай си!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/23 17:51

    Арда игра с голям

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/23 17:54

    Арда игра с голям страх все едно играе с Реал Мадрид

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/23 18:01

    ТОЗИ ЮРУКОВ ВСЕКИ МАЧ ЛИ ЩЕ ПРАВИ ДУЗПИ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/23 19:52

    То на терена имаше само един отбор на Левски. Продажбите сте вие всичките

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/23 21:22

    Levskii pobedi s negovata publika

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/3/23 05:58

    Някои играчи на Арда си мислеха че още играят за Левски...срам...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/3/23 09:53

    Футболистите на Арда трябва да се срамуват и да се извинят на феновете които бяха на стадиона в един отнай посетени мачове на отбора откакто сме в ЕФ БЕТ лига

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/3/23 10:45

    За пореден път Арда получи поръчаната съдийска тесла. Така
    беше срещу числото, тирето, Славия,
    Локо и още де що има софийски
    отбор. А иначе Арда стои стабилно
    по средата на таблицата. Ще има
    победи, ще има и загуби. Така е с
    всички футболни отбори по света.
    Подкрепяйте момчетата!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.