24rodopi.com/Регион

На извънредно заседание Общински съвет-Черноочене прие прогноза за периода 2024-2026 г. на постъпления от местни данъци и такси, и на разходите за местни дейности.

Кметът Айдън Осман разясни, че собствените приходи са планирани на база оценка и анализ на събираемостта им за няколко предходни години. Особено внимание е обърнато на постъпленията от продажба на нефинансови активи. При разработване на трансферите за местни дейности и целевата субсидия за капиталови разходи за периода 2024-2026 г. са заложени размери, одобрените със Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., каза той.

Прогнозата е съобразена с Решение на Министерски съвет на бюджетна процедура за 2024 г. и писмо на Министерство на финансите и указанията за подготовка и представянето на бюджетни прогнози на първостепенните разпоредители с бюджет за периода 2024 – 2026 г., допълни Айдън Осман.

Съветниците приеха и общинска програма за закрила на детето за 2023 г.

Между гласуваните решения са определяне на пазарни цени на имоти частна общинска собственост за продажба и изменение на Общия устройствен план на Община Черноочене.

Разпоредителният орган разреши изразходване на средствата за обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци.

Преди началото на заседанието Исминаз Емин положи клетва като нов общински съветник от Движение за права и свободи. Тя заема мястото на Мелиха Ахмед, която е депозирала в Общинската избирателна комисия (ОИК) –Черноочене заявление за предсрочно прекратяване на правомощията й, поради започване на работа, която би била несъвместима със статута й на съветник.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.